Witamy ! |
---|
|
Kalf napisał(a):Podbijam temat bo ktoś miał tu sprawdzić i cisza zapadła...
Czy oponki 265/75r16 na fabryczych alufelgach froty B 2003 będą obcierać o wnętrze auta?
Prześwit pod nadkolem jest po skręceniu drążków, przedni zderzak nie istnieje.
I ma ktoś może zdjęcie takowych?
Kalf napisał(a):Cholera... A jaka oponka około 32" tak żeby nie musieć zmieniać felgi? AT albo AT+ czy AT/S itd...
martin09 napisał(a):
tu masz lift jakies 2+ felgi z ET 13 i opony 245/75/16
pisu22 napisał(a):martin09 napisał(a):
tu masz lift jakies 2+ felgi z ET 13 i opony 245/75/16
Lift 2" bez BL to spokojnie 245 wejdą.
Zabawa zaczyna sie przy 265 70 16. BL trzeba rzeźbić i nadkola ciąć. Większe to chyba ze zdemontowanymi błotnikami...
A masz te plastiki na błotnikach?przemekcrx napisał(a):Na takich kołach 265/70/16 to moja była jak ją kupiłem w oryginale nawet z chlapaczami na oryginalnej feldze
jrzeuski napisał(a):A masz te plastiki na błotnikach?przemekcrx napisał(a):Na takich kołach 265/70/16 to moja była jak ją kupiłem w oryginale nawet z chlapaczami na oryginalnej feldze
Argail75 napisał(a):Przecierz GERY mial 265/75/16 i nie mial nawet 2" BL jak się nie myle(tzn mial BL ale mniej jak 2"). Nie wiem jakie ET
I chyba nie zwiele nawet dlubal przy nadkolach.
Przy standardowym ET i 2" zawiechy ( bez BL ) wchodza spokojnie 245/75/16 lub 265/70/16 ..... nie wiem jak jest przy 15" felach.
Czasem albo zawsze trzeba chlapacz z przod wywalić
RudeBoy napisał(a):Miałem 1" BL.
Fele ET13
A dłubania przy nadkolach było trochę. Pisałem już. wycięty fragment progu, zaklepany rant w nadkolu. Całkowicie przemodelowane plastikowe nadkole. Podcięta i naciągnięte plastikowe nadkole błotnika.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości