M&J napisał(a):W A sporcie (w B sporcie pewnie też) nie ma opcji zrobienia zabudowy do spania chyba że masz 160 cm wzrostu. Nie wiem ile jest cm bo nie mierzyłem ale na pewno nie upchniesz tam zabudowy. W longu przypuszczam że się da ale wymiarów Ci nie podam. Za to w Montereyu/Trooperze nawet krótkim da się zrobić przyzwoite spanie.
Ha ha ha, nie sądziłem, że wywołam taki odzew moim pytaniem... A więc tak... Nie jestem mały

182 cm. Do tej pory podróżowaliśmy śpiąc bardziej lub mniej okazjonalnie w ten sposób w skodzie octavii kombi a teraz jeździmy Accordem kombi, który jest wygodny jak karawan (w sensie bardzo

- ale nie pojedzie wszędzie... Trochę jednak podróżujemy i o ile są to wyjazdy w cywilizowane rejony to nie ma problemu, ale np. czasami (średnio dwa razy w roku) jeździmy na Ukrainę. I tutaj już zaczynają się problemy. Gdybym miał takiego smoka jak frontera czy coś podobnego - nie przejmowałbym się zbytnio... Podobnie sprawa ma się z Polskimi bezdrożami - zresztą sami wiecie. Ileż razy można wymieniać miskę olejową...
W tym momencie - właściwie przed dwoma godzinami wyzionął ducha mój samochód na dojazdy do pracy... I pomyślałem, że może to jest dobry pretekst... Wcześniej myślałem o Nivce, ale tu o dalszych podróżach a zwłaszcza spaniu można raczej zapomnieć (wyjąwszy mechaników i jakichś entuzjastów motoryzacji) Ja chciałbym niedrogi samochód, którym nie będę się bał pojechać na Zakarpacie, do Bośni czy Albanii. I żebym w nim mógł spać... Zatem obczaję sobie jeszcze te Montereya/Troopery o których wspomniałeś. I w ogóle - temat zaczyna mnie wciągać... Mieszkam pod miastem i dzielny samochód ma dla mnie dodatkowy walor poza podróżami...
Pozdrawiam,
Tomek