Witamy ! |
---|
|
kolasz napisał(a):A zobacz czy napinacz paska czasem nie wpada w wibrację
przemekcrx napisał(a):może być wydymany napinacz i pasek napierdziela z napinaczem
nie wiem czy w tym modelu występuje takie cuś jak sprzęgiełko alternatora może być zatarte i wpada w wibrację pasek z napinaczem...
przemekcrx napisał(a):Ali Ja raczej spotykam się z zatartymi sprzęgłami i taki efekt właśnie jest napier-dalanie paska z napinaczem
Ale na to prosty jest sposób by to sprawdzić , Niech kolega zrzuci pasek z alternatora dobrze go tam zabezpieczy lub zdejmie i odpali i coś wyeliminuje![]()
Film mile widziany
Fakt raz u mnie był klient bo mu ładowanie znikło , sprzęgiełko się zmieliło w środku i sama szajba latała po osi altka
przemekcrx napisał(a):leży u mnie kilka sprzęgiełek mogę ci zrobić fotę wszystkie tylko zatarte nawet z mojego byłego passata bo wymieniałem na nowe i wiele innych VW
Zauważ jak gasisz auto na zatartym sprzęgiełku to odbija do tego stopnia że rozlatuje się po tem koło pasowe..
Juto wchodzi mi auto na zararte sprzęgiełko i wali przy tym pasek na napinaczu
przemekcrx napisał(a):leży u mnie kilka sprzęgiełek mogę ci zrobić fotę wszystkie tylko zatarte nawet z mojego byłego passata bo wymieniałem na nowe i wiele innych VW
Zauważ jak gasisz auto na zatartym sprzęgiełku to odbija do tego stopnia że rozlatuje się po tem koło pasowe..
Juto wchodzi mi auto na zararte sprzęgiełko i wali przy tym pasek na napinaczu
przemekcrx napisał(a):Ale o co Ci w tym momencie chodzi bo nie wiem
Jak chcesz lekturę to proszę http://autokult.pl/11649,wolne-kolo-pas ... iagnostyka
przemekcrx napisał(a):Ali pisał że 2.2 DTI nie mają sprzęgiełka na kole pasowym alternatora , jest sama szajba (koło )
Możesz wymienić samą szajbę, tylko po co? jest ostra, skaleczona,bije???
przemekcrx napisał(a):Ali pisał że 2.2 DTI nie mają sprzęgiełka na kole pasowym alternatora , jest sama szajba (koło )
Możesz wymienić samą szajbę, tylko po co? jest ostra, skaleczona,bije???
jrzeuski napisał(a):Ale koło alternatora ręką kręci się lekko i bez poprzecznych luzów? Jeśli nie, to masz problem z łożyskami w alternatorze. Natomiast jeśli z tą rolką jest wszystko OK, to sprawdzaj w ten sam sposób kolejne aż dojdziesz, która ma luz i w tej wymień łożyska. Względnie okaże się, że luzy są na kole pasowym wału i wtedy całe do wymiany. Pasek pękł właśnie dlatego, że któraś rolka haczy i stawia opór. Silnik sobie z tym poradzi tyle, że trochę nierówno będzie pracował, właśnie tak jak opisujesz. Nowy pasek skończy tak samo, to tylko kwestia czasu, więc weź się za lokalizację uszkodzenia i je usuń zanim będziesz musiał biegać po kolejny pasek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości