w końcu udało mi się wygospodarować trochę czasu na zabawę, podpompowałem tą pompka jak kolega Odoll pisał niestety na niewiele się to zdało
ale za to wpadłem na inny genialny pomysł

ponieważ parkując pod blokiem stawiam auto przednimi kołami na chodniku co sprawia że jest troszkę pod kontem więc postanowiłem postawić go na płasko i jakie było moje zdziwienie kiedy rano odpaliłem i tylko raz mi zgasł

gdzieś na forum czytałem że możne cofać paliwo do zbiornika i dla tego się zapowietrza i że radą na to jest jakiś zaworek kierunkowy tylko tu pytanie czy to ma sens i jeśli ma to czy zawór przed pompę czy przed filtr.
i jeszcze jeden dziwny objaw jak jadę z większą prędkością 50-60kmh po kostce kocich łbach lub dziurawych wrocławskich drogach to co jakiś czas przestaje reagować na gaz wystarczy ściągnąć nogę z gazu i ponownie wcisnąć pedał i wszystko wraca do normy za to jak w tym czasie nacisnę sprzęgło to to zaświeci się kontrolki od aku i olej czyli gaśnie czyli gdzieś na jakiejś złączce jest mała nieszczelność i jak po wertepach go wytrzęsie to łapie powietrze ??
pozdr