sledz - myślę że sobie sam z tym poradzisz, nie robiłem tego w frocie ale w każdym innym samochodzie
da się zdjąć przegub zewnętrzny, no i wewnętrzny. Jak popatrzysz na przedub od strony półosi to powinien
tam być jakiś pierścień osadczy zazwyczaj z drutu sprężystego - należy go wyjąć i zdjąć przegub
z półosi. Zazwiczaj jest ukryty pod sporą warstwą smaru.
Jakby się okazało że jest problem to w haynesie jest opis z obrazkami jak zdjać przegub
wewnętrzny - trzeba tylko wyjąć całą półoś (jak ściągniesz haynesa ze strony to po rozpakowaniu
zobacz w 2 pliku - gzieś to tam widziałem). Ale jak pamiętam to tam się przegub na czynniki pierwsze
rozbiera.
Jak już zdejmiesz wewnętrzny to wtedy osłonę przeciągniesz przez półoś i powinno być ok.
Ale nie wydaje mi się żeby zewnętrznego nie dało się zdemontować, czasami tylko z tym pierścieniem jest
problem.
A tak swoją drogą widziałem już firmy zakładające osłony bez zdejmowania przegubów - mają
takie urządzenie które rozciąga osłonę żeby dało się ją założyć, liczą tanio i dają gwarancję więc
jakbyć kogoś takiego znalazł to ośki pod pachę i nie ma się co babrać

.
Ale trochę się smarem upaprać to przecież też fajna zabawa
Ewentualnie jak będziesz miał problem do podeślij zdjęcia może coś mi sie uda podpowiedzieć.
Miłej pracy
Michał
------------------------------------------------------------------
BYŁ: OPEL Frontera B 2000r LONG, 2,2 16V+LPG, Pirelli Scorpion A/T 31" (no około 275/70R16

)
JEEP GC WJ 4.0 2000r LAREDO Lift +4" ,Hankook DynaPro ATm RF10 245/75 R16, K&N, Magnaflow