Witamy ! |
---|
|
przemekcrx napisał(a):Ty zregenerowałeś altka ja wywaliłem wszystkie łożyska łącznie z kompresorem
Za łożyska na alternator chyba przepłaciłeś bo ja chyba za wszystkie zapłaciłem 50zł w sklepie z łożyskami...
A do wymiany uszczelniaczy byś musiał wkręcić króciec zamiast świecy i pompować tam powietrze ,by zawór ci nie spadł po odpięciu.
jrzeuski napisał(a):Podłączę się z pytaniem, bo akurat mam swój silnik rozebrany już prawie na części pierwsze. Głowice zdjąłem w całości, ale może bym się skusił na zajrzenie do zaworów i wymienił, co trzeba. Jak ocenić czy uszczelniacze się kwalifikują do wymiany? Pierwszy raz w życiu mam okazję obejrzeć i podotykać silnik od środka, więc nie do końca wiem, na co zwracać uwagę. Jak ocenić panewki, tłoki, pierścienie, gładzie cylindrowe już mi podpowiedziano, ale odnośnie głowicy na razie nic.
PS. Czy to normalne, że w dieslu od strony cylindra nie widać końcówki świecy żarowej a jedynie wylot komory wstępnej, w której siedzi wtryskiwacz? Myślałem, że uda mi się wypchnąć od środka świecę z urwanym gwintem a tu taki zonk
Rozbiorę jedną głowicę (tę z urwaną świecą, bo raczej i tak na złom się nadaje z tego powodu) i zobaczę jak do tych gumek się dobrać.RudeBoy napisał(a):Gumek się nie ocenia. Je się po prostu wymiania bo są tanie.
Pęknięć nie widać ani olej z wodą się nie mieszał przed rozbiórką, to nie zamierzam inwestować w sprawdzenie w specjalizowanym warsztacie, bo za każdą sztukę sobie liczą a mam 2 silniki + zapasowa to razem 9 głowic.Głowice powinieneś sprawdzić czy jest szczelna.
Test szczelności poprzez zalanie naftą chyba wystarczy? Silnik ma tuleje, więc jakbym coś znalazł to przekładka kompletu tuleja+tłok z pierścieniami załatwiłaby sprawę.A owalizacje cylindra sprawdziłeś? Bo to że rys nie ma czy progu to jeszcze nic nie znaczy...
No właśnie tak to wygląda. Do tego ten wylot komory jest za mały, żeby tam coś włożyć i pogmerać w poszukiwaniu końca świecy, żeby podważyć.Świeca pewno wchodzi do komory wstępnej.
nesfor napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=5126379907
ktos tego uzywa ?
FROTERKA napisał(a):Zepsuł się wibratornaprawiać czy kupić nowy?
Ta, jasne, sam się zepsułFROTERKA napisał(a):Zepsuł się wibrator![]()
jrzeuski napisał(a):Ta, jasne, sam się zepsułFROTERKA napisał(a):Zepsuł się wibrator![]()
![]()
![]()
Podobno apetyt rośnie w miarę jedzenianesfor napisał(a):sabotaz?
cinek1983059 napisał(a):sprawdź baterie![]()
, albo przeproś B
FROTERKA napisał(a):Czy ja pisałam, że mój?
FROTERKA napisał(a):Zepsuł się wibratornaprawiać czy kupić nowy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości