po prostu nie dopisałem że oczywiście zrobiłem gruntowne przepłukanie chłodnicy i całego układu. Jak na razie nakręcone 2000 km i normalnie trzyma temperaturę,
a za uwagę dziękuję. pozdrawiam.
Witamy ! |
---|
|
Jaśku napisał(a):Witam
Z moją frotką nie mogłem dojść końca z temperaturą silnika,ciągle się grzała , temp dochodziła do 100 i dopiero włączył się 1-szt bieg,nawet po rozebraniu chłodnicy , udrożnienu kanalików i odkamienieniu było tak samo. Wymiana termostatu, pompy wody ,czujnika załączania wentylatorów nic nie dała ... Czas więc na radykalne działanie ! Wstawiłem czujnik załączania wentylatorów na węża przed wejściem na chłodnicę. Teraz silnik osiąga 90*c i się nie grzeje nawet przy mocnym budowaniu... Zwycięstwo!
Ps. Musiałem tylko wystrugać 7cm metalowej rurki o średnicy ok.36mm wspawać do niej nakrętkę (dobrałem oczywiście w Agromie) z gwintem jak na czujniku ,i wstawić to do węża przed chłodnice.
Pozdrawiam.
Jaśku napisał(a):Witam Ali ,precyzyjniej proszę.
ali napisał(a):Nie wiem czy masz wersję z czujnikiem w chłodnicy czy nie. Jesli z czujnikiem w chłodnicy to trzeba czujnik wymienić, jeśli ich nie masz to trzeba zacząć od podpięcia Komputera do OBD i odczytania jaką temperaturę przekazuje mu czujnik.
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości