To nie chodzi o błoto ( nie tylko ), otwory są dla chłodzenia !!! olej się chłodzi w misce olejowej, przedni dyfer i skrzynia + reduktor, wszystko to w czasie np kilkugodzinnej jazdy po czarnym musi być chłodzone. Jak troszkę pośmigasz latem, to ci się ciepło w podeszwy zrobi, znam przypadki, że wykładzina dookoła tunelu skrzyni się stopiła. W tych osłonach, które 'zabierają' powietrze pod samochód musisz zrobic kilka, takich większych otworów, aby w czasie jazdy powietrze wpadało pomiędzy osłony a osłonięte mechanizmy i zabierało ciepło.
Ja mam oryginalne osłony ASFIR, i są cztery okrągłe otwory o średnicy około 50-60mm a i tak przy jeździe np po autostradzie, cała okolica skrzyni biegów, reduktora grzała się bardzo mocno i miałem w planie dodanie nowych otworów.
Po wyjęciu wyciągarki i wstawieniu w miejsce mocowania rolek siateczki, sytuacja uległa zmianie, skrzynia juz sie tak nie grzeje, to samo z reduktorem.
Wszystko co się kręci, wytwarza ciepło, trzeba je jakoś odbierać !!!

Asfirowa osłona, ta ostatnia jest podcięta ( u mnie ) tak, że nie osłania katalizatora, to jest naprawdę całkiem efektywny grzejnik

, nie możesz go wsadzić do pudełka od góry zamkniętego podłogą samochodu.
była Frotka zmotka 3.2, będzie druga edycja 2.2

Podróże bez granic : Polska, Niemcy, Estonia, Litwa, Łotwa, Rosja, Rumunia, Mołdawia, Finlandia, Węgry, Włochy, Austria, Czechy, Słowacja, San Marino, Szwecja, Tajlandia, Malezja - tam byliśmy na kołach.