http://motoryzacja.interia.pl/raport-pr ... st82640801
Witamy ! |
---|
|
To akurat bardzo dobre pytanie, jeżeli chce się samodzielnie zbudować zderzak stalowy. A jak wiadomo każdy kierowca terenówki powiniencinek1983059 napisał(a):pytania tam zawarte są po prostu absurdalne przykład "wymiary tablicy rejestracyjnej" itp.,itd.
jrzeuski napisał(a):To akurat bardzo dobre pytanie, jeżeli chce się samodzielnie zbudować zderzak stalowy. A jak wiadomo każdy kierowca terenówki powiniencinek1983059 napisał(a):pytania tam zawarte są po prostu absurdalne przykład "wymiary tablicy rejestracyjnej" itp.,itd.
jrzeuski napisał(a):No w Sporcie z tyłu to faktycznie można sobie głowy nie zawracać tablicą. Ale z przodu warto pomysleć nad tym, jeżeli ma być wyciągarka, zaczepy, dodatkowe lampy, żeby potem blachy nie wozić za szybą ani budować dla niej kurnik na dachu.
SIDEM napisał(a):jrzeuski napisał(a):No w Sporcie z tyłu to faktycznie można sobie głowy nie zawracać tablicą. Ale z przodu warto pomysleć nad tym, jeżeli ma być wyciągarka, zaczepy, dodatkowe lampy, żeby potem blachy nie wozić za szybą ani budować dla niej kurnik na dachu.
![]()
![]()
rozbawiłeś mnie tym kurnikiem
. Od razu przypomniał mi się gościu z czymś takim na dachu a dokładnie na bagażniku dachowym. Coś tam miał źle pomotane bo jak mu się niszczęśliwie gałąź wkręciła to zostawił bagażnik dyndający na drzewie. Mina gościa i to co mówił- kabaret
![]()
![]()
![]()
Ja swoją tablicę przynitowałem do maski. Nie brudzi sie, nie gnie , nie rysuje i żaden cwany gapa z policji się nie przyczepi.
ali napisał(a):SIDEM napisał(a):jrzeuski napisał(a):No w Sporcie z tyłu to faktycznie można sobie głowy nie zawracać tablicą. Ale z przodu warto pomysleć nad tym, jeżeli ma być wyciągarka, zaczepy, dodatkowe lampy, żeby potem blachy nie wozić za szybą ani budować dla niej kurnik na dachu.
![]()
![]()
rozbawiłeś mnie tym kurnikiem
. Od razu przypomniał mi się gościu z czymś takim na dachu a dokładnie na bagażniku dachowym. Coś tam miał źle pomotane bo jak mu się niszczęśliwie gałąź wkręciła to zostawił bagażnik dyndający na drzewie. Mina gościa i to co mówił- kabaret
![]()
![]()
![]()
Ja swoją tablicę przynitowałem do maski. Nie brudzi sie, nie gnie , nie rysuje i żaden cwany gapa z policji się nie przyczepi.
Do przedniej na kurniku też się nie czepi
SIDEM napisał(a):Pewnie nie ale na masce jest bardziej opływowo.![]()
![]()
Odoll napisał(a):Ale Jacek prawdę napisał , ja w zdeżaku nr. 1 Miejsce na tablicę miałem i było OK![]()
A w zdeżaku nr. 2 jakoś mi to z głowy wyleciało i musiałem kombinować dospawująć kawał płaskownika :
Więc warto zaplanować sobie gdzie się będzie miało tablicę że by się tak jak ja nie obudzić z ręką w nocniku
SIDEM napisał(a):Ja swoją tablicę przynitowałem do maski. Nie brudzi sie, nie gnie , nie rysuje i żaden cwany gapa z policji się nie przyczepi.
RudeBoy napisał(a):SIDEM napisał(a):Ja swoją tablicę przynitowałem do maski. Nie brudzi sie, nie gnie , nie rysuje i żaden cwany gapa z policji się nie przyczepi.
No to żebyś się nie zdziwił. Nie spełnia wymogu o kącie pochylenia od pionu.
SIDEM napisał(a):RudeBoy napisał(a):SIDEM napisał(a):Ja swoją tablicę przynitowałem do maski. Nie brudzi sie, nie gnie , nie rysuje i żaden cwany gapa z policji się nie przyczepi.
No to żebyś się nie zdziwił. Nie spełnia wymogu o kącie pochylenia od pionu.
A gdzie masz to napisane?.. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdu oraz ich niezbędnego wyposażenia określa dokładnie rozmiar,miejsce i sposób umiesczenia tylnej tablicy rejestracyjnej a jeśli chodzi o przednią cytuję"nie określa się". Zgodnie z przepisami ma być umieszczona z przodu pojazdu w widocznym miejscu i ma być czytelna. Pokaż mi zapis w przepisach zgodny z tym rozporządzeniem dotyczący kąta pochylenia od pionu przedniej tablicy rejestracyjnej.
mody1 napisał(a):Paragraf 2
"Kształtu i wymiarów miejsca przewidzianego do umieszczenia przednich tablic rejestracyjnych nie określa się"
§ 25. 1. Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych, z wyjątkiem przyczep, ciągników rolniczych, motocykli i motorowerów, na których tablice umieszcza się tylko z tyłu, z zastrzeżeniem ust. 1a-2.
§ 26. Utrzymywanie tablic i innych oznaczeń pojazdów, o których mowa w przepisach rozdziału 4, w należytym stanie i zapewnienie ich czytelności jest obowiązkiem kierującego pojazdem.
RudeBoy napisał(a):§ 25. 1. Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości