Witamy ! |
---|
|
qpskacz napisał(a):swoją drogą może moja frota ustawienia gazu potrzebuje? poprzedni właściciel raczej nic z nią nie robił...
eric napisał(a):Nim sie napalisz na 3.2 to pamietaj ze tam sekwencyjne instalacje sie montuje a one przelaczaja na Lpg przy temp silnik ok 30stopni. Wiec troche pb idzie. Do tego pamietaj o tankowaniu minimum polsentetyka. Jak wezmiesz to pod uwage to juz tak kolorowo nie jest.
qpskacz napisał(a):jasne ze pb idzie. brejdak w XJcie to co pare dni minimum za 5 dyszek musi wlać, także można powiedzieć, że miesięcznie i tak i tak ze dwa baki idą paliwa...
XJ 4.0 z gazem I generacji
qpskacz napisał(a):mixer jaki mam to nie wiem, nie znam sie kompletnie na sprawach technicznych w lpg
Ja tam nie wiem co tam porobione, że gaz i 2 baki miesięcznie, bak to na rok moze starczyć
JaGrab3 napisał(a):qpskacz napisał(a):jasne ze pb idzie. brejdak w XJcie to co pare dni minimum za 5 dyszek musi wlać, także można powiedzieć, że miesięcznie i tak i tak ze dwa baki idą paliwa...
XJ 4.0 z gazem I generacji
Spalanie paliwa jest bardzo względne - jeżeli przełącza ci się po 1km a do roboty masz 2km, to spali ci 50/50 lpg i gazu.... ja mam do pracy ok 8km więc ponad 7/8 trasy jade na LPG zimą. W lecie prawie całość, bo na lpg przeskakuje po 100m.
brejdak do pracy jezdzi osobowka, XJ na ryby, grzyby, po miescie z dzieciakami, do miasta obok... takze jak go odpala to nie gasi po 2 km
XJ 4.0 z 1 generacji gazem - to gazu idzie tyle ile mu odkęcisz, może spalić 10l a może 50, nie ma co oceniać spalania.
JaGrab3 napisał(a): w japońcu masz zmienne fazy
JaGrab3 napisał(a):..Ja tam nie wiem co tam porobione, że gaz i 2 baki miesięcznie, bak to na rok moze starczyć
Oczywiście, ale wtedy remont instalacji i silnika gwarantowany.... szkoda troche co nie? Noo chyba, że latasz trasy cały czas...to jest możliwe.
Ja robie rocznie ok 20 tys, z czego 14-15 po mieście....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości