Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):Jeżeli chcesz to wpasowywać w fabryczny zderzak to lekko nie będzie, pomyśl nad zrobieniem stalowego i wtedy każda wyciagarka podejdzie.
jrzeuski napisał(a):Z tą płytą wojowaliśmy u Szymona i winch wszedł na styk pod wzmocnienie zderzaka. Byłby 0,5cm wyższy i by trzeba było ciąć blachę i kombinować wzmocnienie spawarką.
Adina napisał(a):Co do blooda to juz znim pisalem nie moze mi wykonac plyty poniewaz nie ma dostepu do froty B by dokladnie mi to wymierzyc
Ja bym tam wprowadził drobną zmianę: skos który idzie od przodu wyprofilowałbym w łuk wklęsły. Dla lasera to żadna różnica, waga pewnie z pół kilo niższa a byłoby dużo mniej cięcia plastiku zderzaka. Minusem jest to, że gdyby w przyszłości ta płyta miałaby być rozbudowywana do stalowego zderzaka to byłoby spore utrudnienie.RudeBoy napisał(a):Dogadaj się z bloodem bo ma mój gotowy projekt płyty do fabrycznego zderzaka do B.
Co komu po ateście wyciągarki jak może jest przywiązana do auta sznurkiem?Adina napisał(a):Na wciagarke musze miec atest bo jest widoczna i Scherif moze mnie poprosic o atest do wgladu.
A to nie jest tylko kwestia otworów na śruby?Edi066 napisał(a):Nie pasuje niestety pod ślizg
Jak się pozbędziesz tej nadbudówki z przekaźnikami to tak. Dlatego pisałem, że lepiej wziąć tę pierwszą, bo tam puszkę łatwo przenieść w inne miejsce, gdzieś pod maskę. Nie ma opcji, żeby przekaźniki zostały nad bębnem, bo tam idzie belka fabrycznego zderzaka. Bez niej zderzak rozpada się na dwie części, więc belka być musi. Jeżeli trzeba ją podciąć, żeby upchnąć wyciagarkę, to trzeba dospawać wzmocnienie, jak koledzy pisali.Adina napisał(a):A czy wyciagarka ta droga ktora podalem w linku wymiarami podejdzie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości