Witamy ! |
---|
|
Trzeci napisał(a):One wyjeźdzając z taśmy już miały problem z ciśnieniem oleju, wymiana trybów na pompie na długo nie pomaga. zawór sie zawiesza panewki i masę innych powodów do zmniejszonego cisnienia.
Ja po kilku latach walki zalałem silnik specyfikiem XADO i wypiąłem kabel od czujnika. Cisnienie na rozgranym silniku miałem przy 1000 obrotach 1.4 i tak się kontrolka świeciła,
daniel13 napisał(a):witam,odświeżę temat i podłcze się ze swoim problemem z cisnieniem oleju.frontera a 2.3 td .po wymianie oleju oleju na mobil 15w40 na gorącym siniku pali sie kontrolka,cisnienie spada do 1,1bar, zimny 4-5bar.pompa była wyciachana ale po wymianie bez zmian, nadal za małe,kontrolka pomryguje.wymieniony był slizg łańcucha z napinaczem,sprawdzone panewki wałka rozrządu(środkowa ma minimalny luz) chociaż kanał smarujący wałek jest kalibrowany,śruba do turbiny tak samo więc myslę że te rzeczy odpadają.filtr to firmy filtron.olej który zlalismy był bardzo brydny i gęsty.chłodnica oleju jest odłączona teraz i to raczej też nie problem bo jej termostat otwiera się dopiero przy 102"c.zamierzam wlać 20w50 lotos, co o tym myslicie?podejrzewam że wcześniej kto zalał jakiegoś "doktora".podpowiedzcie coś?
kucman22 napisał(a): przy zapłonie wskaźnik ciśnienia wędruje mi na maxa do góry
kucman22 napisał(a):Dodam jeszcze, że po zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyka, wskazówka od ciśnienia oleju ciągle jest na maxa ustawiona...![]()
dopiero po uderzeniu ręką w licznik - wskazówka od razu spada do zera...
kucman22 napisał(a):w celu wyjaśnienia, sprężyną zaworu zwrotnego ciśnienia pompy olejowej - znajduje się w tym miejscu?? rozumiem ze gdyby była przytkana lub by nie chodziła jak należy to wykrecic, przeczyścic i skręcić? tak??
Łukasz12502 napisał(a):do badania ciśnienia proponuje manometr wkręcić a nie sugerować się kontrolką czy wskaźnikiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości