Witamy ! |
---|
|
Huberek napisał(a):Moim zdaniem, ten luz w moście jest o wiele za duży. O ile pamiętam nie powinno go być wcale, koła przekładni głównej składane są z odpowiednim naciągiem/naprężeniem wstępnym. Może ktoś złożył przekładnię bez pierścieni do wyregulowania naprężeń.
RudeBoy napisał(a):Pytanie czy sprawdzając ten luz zablokował wał przedni...
Bo jak nie to doszedł mu luz jeszcze na reduktorze + luz na mechanizmie zapinania półosi...
ali napisał(a):Pokaż mi most spasowany bez luzu.
Skoro dają 2 lata gwarancji bez limitu km, to nic tylko brać i upalaćEdi066 napisał(a):Wracając do tematu przegubów - ma się rozumieć , że taki zestawik nic nie warty : http://allegro.pl/przegub-polos-opel-fr ... 30267.html
jrzeuski napisał(a):Skoro dają 2 lata gwarancji bez limitu km, to nic tylko brać i upalać
Edi066 napisał(a):Ale tak na serio to piszecie , żeby nie brać zamienników tylko oryginalne za prawie 2tys...Nie znalazłem nigdzie tak drogich
UnrealGoD napisał(a):Poszedłem do Inter Cars i później do Opla i nie mieli.
Co gorsza nie znaleźli mi wcale takiej części, twierdząc że są tylko łożyska koła (te były wymienione i na kole luzów nie ma). Na półosi nic w piaście nie ma (po VIN). Sam uszczelniacz tego przecież nie trzyma (?).
Pod blokiem nie chce zostawiać rozgrzebanego auta, więc tego nie rozbiorę tylko żeby zobaczyć jak wygląda.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości