Witamy ! |
---|
|
Widziałem kurniki z podłogą z takiej siatki jak ja mam wspawaną w zderzaku jako osłony lamp. Mocne to jest: drut stalowy 2mm, oko 3cm. Zostało mi tego prawie cały arkusz, więc może też wymotam coś na dachBBigBen napisał(a):Ponieważ Młody używa dachu jako platformę widokową same poprzeczki odpadają ze względów bezpieczeństwa. Muszę zrobić jakąś "podłogę" - jakieś sugestie. Facet który będzie mi to robił zaproponował ryflowaną blachę aluminiową (waga). Ja myślałem o jakiejś stalowej blasze perforowanej w ocynku.
to raczej nie sa z kangura ja dałbym 2 lampy jak najdalej od siebie i jak najniżej żeby weszła też tablica, ponad bagażnik wystawały by tylko połowy lampSemir napisał(a):Zobacz sobie link z tego postu to zobaczysz jak wygląda http://forum.opelfrontera.pl/viewtopic.php?f=34&t=16668
Semir napisał(a):Zrobisz jak uważasz ja osobiście bym takich nie dał. Będą też bardzo podatne na uderzenia gałęziami itd. Wiem, że te masz akurat za darmo ale są fajne małe płaskie lampy, które ładnie pasują pod belkę i tablica też się mieści. Wygląda to lepiej, jest praktyczniejsze i mniej narażone na utratę/uszkodzenie.
Pomyśl co i jak zawsze możesz zrobić instalację, potem założyć lampy a w razie W zmienić je.
adrianee36 napisał(a): wyglada naprawde profi .... ale co utrzyma ta siateczka ?? nie wydaje ci sie ze to bedzie słabe troche jak bys na tym chciał stanac czy walnac jakies banki z woda ? jakas skrzynke ?
zwolak_s napisał(a):Jest ok, bokami siatka jest spawana falą do góry (może na fotach tego nie widać) co sprawia, że bagażnik na brzegach jest sztywny. Stałem na nim (90kg) i jest ok bez ugięć. Siatka jest spawana z trzech kawałków więc na spawaniu też powstaje wzmocnienie. Natomiast faktem jest, że naciskając na środku siatka się ugina i opiera na hard topie Trzeba zwracać uwagę, żeby ciężar rozkładać na bokach i będzie git. Ja mam zamiar zapodać docelowo wojskową skrzynię która będzie na wymiar i ewentualnie rowerki dziecięce przewieść, da się z tym żyć .
A tak konkretnie to jak? Bo na fotkach nie widaćzwolak_s napisał(a):zamontowany jest tak, że można budę giąć
jrzeuski napisał(a):A tak konkretnie to jak? Bo na fotkach nie widać
renowator napisał(a):A ja robie bagażnik dachowy
wedkarz napisał(a):A ja coś zmotałem ale nie powiem co i nie pokażę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość