Witamy ! |
---|
|
JaGrab3 napisał(a):Zobacz na gruche z tyłu. Jak ma dwie blaszki z metryczkami to ma lsd, jak jedna to nie ma.
adrianee36 napisał(a):mogł ktos blaszki odkrecic przy np. uszczelnianiu dekla. ale co za problem podniesc jeno koło i sprobowac nim przekrecic ? i wszsytko bedzie wiadome.
JaGrab3 napisał(a):Nic nie musisz włączać.
LSD działą zawsze.
Ew. zrób zrywa na trawie, zobacz czy poszły dwa ślady czy jeden.
U mnie lSD tak ciągnie, że jak np. nawracam na asfalcie i nacisnę gaz, to może pojechać prosto pomimo skręconych kół.taki urok.
Nie no, kluczem do kół czy brechą zapartą o szpilki, to LSD przełamiesz, bo to nie jest blokada 100%. Ale gołymi rękami powinno być trudno. Jak kupiłem most, to był w nim zwykły olej i nie dało się skręcać ani jeździć po rondzie. Dopiero jak wlałem olej do LSD, to blokada osłabła i jak się dobrze zaprzeć, to koło daje się obracać ręcznie, ale to dzięki dużej średnicy opony i dobremu chwytowi za kostki simexa. Jeździ się teraz po czarnym normalnie, tj. bez trzasków i podskakiwaniaszymon.ha napisał(a):Jeśli dokręcając koło, przy pomocy takiego przedłużonego klucza, dałem radę przekręcić kołem, to lsd jeszcze trzyma czy już mało co go pozostało?
bart322 napisał(a):Nie no, bez jaj. 2 slady dowodem dzialania lsd?
Jak ja zostawie 2 slady bez lsd, to co bedzie znaczyc?
Albo w obu kołach trakcja jest słabsza niż napęd, czyli typowa sytuacja poza czarnym. A przy 3.2 również i na czarnymJaGrab3 napisał(a):Jeżeli nie masz lsd, to znaczy , że byłeś na idealnie równej powierzchni z równym oporem na kołach, albo trzymają ci hamulce.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości