Czy orientuje się ktoś gdzie w Białymstoku lub okolicy mógłbym "ustawić" prawidłową pozycję dla drążków skrętnych? Wydaje mi się, iż conajmniej jeden z nich był wymieniany i chyba przy okazji coś namotane Wczoraj próbowałem je ustawić, aby odległości odbojników do dolnego wahacza oraz odległości wahacza do ziemi były mniej więcej równe. Jednak nie znając ustawień fabrycznych zrobiłem to trochę na wyczucie i nie jestem pewien czy jest dobrze. Niestety nie mam drugiej Frotki B do porównania... A może odbojnik powinien opierać się o ramę? Teraz mam około 1 cm luzu pomiędzy odbojnikiem, a ramą (przy samochodzie stojącym na kołach, patrząc od tyłu).
Przy bawieniu się drążkami trzeba później geometrie sprawdzić.
Co do odległości to wydaje mi się że jest ok, zmierz z tyłu ile jest od ziemi do krawędzi błotnika i zobacz jak jest z przodu, powinno być minimalnie mniej.
Dzięki za info. O geometrii już myślałem... i dlatego, zanim polecę ją ustawiać, chciałem aby ktoś bardziej doświadczony spojrzał czy jest OK, albo ustawił jak być powinno . Po moich ustawieniach krawędź przedniego błotnika przód mam 81cm od ziemi, a tylnego 83cm, a więc chyba w normie. Martwiła mnie natomiast bliskość odbojnika od dolnego wahacza, ale skoro 1cm jest OK to lux
Witam. Mam jedno pytanie, a mianowicie o podniesienie frotki na wałkach skrętnych. Czy należy wydłużyć przewody chamulcowe z przodu. Mech. stwierdził, że są za krudki i podczas jazdy możliwość zerwania.
Jak podkręcisz drążki to będzie najnormalniej w świecie stała wyżej. Nie zwiększasz skoku zawieszenia z przodu, więc z przewodami hamulcowymi nic nie trzeba robić. Nie ma opcji ich zerwania.