Witamy ! |
---|
|
nesfor napisał(a):A ja wlasnie wyjechalem od mechaniora z nowymi sprezynami old emu twardosc srednia i normlanie WYPAS, autko podnioslo mi sie kolo 7 cm, widac moje stare sprezyny ledwo zipaly bo odboje byly na styk a teraz az milo popatrzec
adek napisał(a):to nie zbiornik, po kolejnym pomiarze róznica zmiejszyła się do 10 mm. ( tam gdzie było niżej- lewa strona pojazdu podniosła się o 10mm,) poluzowałem drążek skrętny z prawej strony( jednocześnie sprawdzająć wysokość z przodu froty), co do amortyzatorów muszą być dłuższe bo obecne dobijają na większych wertepach
szymon.ha napisał(a):Nie wiem czy jest jakaś znacząca różnica, ale ja te podkładki na górę, zamontowałem na dole i też pasowały
szymon.ha napisał(a):a u góry nie ma wgłębienia?
fly_jabko napisał(a):Ja zakupiłem Podkładki pod sprężyny produkcji Blood'a - Naprawdę fachowa Robota i polecam jego usługi, niestety moje springi były już chyba zmęczone, bo stała na 45cm od piasty no i podczas wymiany chyba za mocno je ściągaczem potraktowałem, bo lewa pękła ;( niestety zakończyło się to wymianą sprężyn, dostałem od znajomego "jakieś wyższe" - miał je we froci ale były mu miękkie i wstawił coś innego, nie wiem co to za wynalazki, ale wyglądają jak moje, też progresywne z tym, że dłuższe, nie mierzyłem przed montażem ale teraz buda stoi na 50cm i mi to pasuję, a buja się tak samo- tak że podkładki chyba na zbyciu będę miał
fly_jabko napisał(a):Ja zakupiłem Podkładki pod sprężyny produkcji Blood'a - Naprawdę fachowa Robota i polecam jego usługi, niestety moje springi były już chyba zmęczone, bo stała na 45cm od piasty no i podczas wymiany chyba za mocno je ściągaczem potraktowałem, bo lewa pękła ;( niestety zakończyło się to wymianą sprężyn, dostałem od znajomego "jakieś wyższe" - miał je we froci ale były mu miękkie i wstawił coś innego, nie wiem co to za wynalazki, ale wyglądają jak moje, też progresywne z tym, że dłuższe, nie mierzyłem przed montażem ale teraz buda stoi na 50cm i mi to pasuję, a buja się tak samo- tak że podkładki chyba na zbyciu będę miał
sliwy napisał(a):... ale czy nie będzie to przesada jak jeszcze wsadze podkładki 2"...
Powrót do Tył B 98-2004 sprężyny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości