Witamy ! |
---|
|
darek1978 napisał(a):ja pompe wtryskowa regenowalem 2 miechy temu, nowe wtryski, regenerowane turbo, wszystko za 1 zamachem, wczesniej jak mialem problem z pompa to komputer reagowal a teraz cisza, zadnego bledu nic..
ali napisał(a):Ja widze na zdjęciu że jest az mokro koło wtryskiwaczy, nie może tak być
RudeBoy napisał(a):No dobra 240 a nie 24 jak napisałeś wcześniej.
1. Rozbierz kolektor dolotowy.
2. Wyczyść syf jakiego nigdy nie widziałeś
3. Wyczyść klapy wirowe
4. Sprawdź szczelność i działanie siłownika klap
5. Sprawdź działanie odpiętego elektrozaworu.
6. Podepnij wszystko jak być powinno.
góral napisał(a):ali napisał(a):Ja widze na zdjęciu że jest az mokro koło wtryskiwaczy, nie może tak być
to nie paliwo tylko olej spod pokrywy, uszczelka zamówiona będzie lada dzień
-- Dodano 28 lis 2013 16:39:45 --
240tys km potwierdzone książką kupiłem od pierwszego właściciela
-- Dodano 28 lis 2013 16:40:23 --
znajomego który nigdy niemiał problemów z tym autem
Markon napisał(a):jak sie nie mylę to jest podciśnienie od turbiny to bez wężyków , bo ten górny jest od EGR a ten pod nim po prawej od klap wirowych ?? ale zaślepione są wężyki klap wirowychhmmm tak samo jak u mnie i nie mam z tym żadnego problemu, podejrzewam ze masz problem z podgrzewaniem świec żarowych (ale to tylko moje zdanie )
RudeBoy napisał(a):Markon napisał(a):jak sie nie mylę to jest podciśnienie od turbiny to bez wężyków , bo ten górny jest od EGR a ten pod nim po prawej od klap wirowych ?? ale zaślepione są wężyki klap wirowychhmmm tak samo jak u mnie i nie mam z tym żadnego problemu, podejrzewam ze masz problem z podgrzewaniem świec żarowych (ale to tylko moje zdanie )
no i jesteś w podwójnym błędzie
Arbi napisał(a):Temat wałkowany i wałkowany bez końca więc i ja się dorzucę z prośbą o opinie na temat ciężkiego palenia w mojej Fronterce.
Oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Evt-WuYntos
Bez lekkiego trzymania pedału gazu przy odpalaniu nie ma opcji aby zaskoczył a jak zaskoczy puszcza lekki niebieski dymek.Im zimniej tym dłużej trzeba kręcić a jak się już nagrzeje wszystko jest już w porządku i pali na dotyk. Przyznam że czytałem już wszystkie opinieale mam nadzieję że na podstawie filmiku ktoś doda coś nowego i że to nie będzie pompa...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości