ali napisał(a):
I co najwazniejsze, turbo benzyna do upalania w terenie to pomysł poroniony, zanim turbina się rozkeci wkleisz sie ładnie w błoto
Bardzo ciekawa teoria

Witamy ! |
---|
|
ali napisał(a):
I co najwazniejsze, turbo benzyna do upalania w terenie to pomysł poroniony, zanim turbina się rozkeci wkleisz sie ładnie w błoto
jrzeuski napisał(a):Na razie nie mogą sobie poradzić z właściwym smarowaniem i tłok się przyciera. Przy dobrych harcach w terenie mógłby wylecieć bokiem
tomi napisał(a):silniki z turbo mają wtrysk oleju pod denko tłoka pierwsza istotna różnica dlatego trzeba zmienic olej na inny w twoim przypadku
Łysyfrota napisał(a):Tak przeleciałem ten temat i... szkoda, że w Polsce jest tak, iż każda koncepcja jest tłamszona.
Odoll napisał(a):ali napisał(a):
Ludzie myslą ze przerobi kolektory kupi turbine za grosze i będzie wymiatał, zapominają o całej reszcie z za małymi wtryskiwaczami łącznie, jak mu potem stopia sie tłoki to robi
Eeeeee tam , pesymista z ciebie , niech mota , na pewno da rade , a coooo , polak potrafiprzecież sie nie pytał ile to kosztuje tylko jak i co zrobić , da rade
a my poczekamy i zobaczymy
![]()
RudeBoy napisał(a):jrzeuski napisał(a):Na razie nie mogą sobie poradzić z właściwym smarowaniem i tłok się przyciera. Przy dobrych harcach w terenie mógłby wylecieć bokiem
To narazie trwa już od 20 lat. Mazda w tym roku zdaje się zaprzestała rozwoju wankla.
ali napisał(a):Ja i tak dalej pytam o sens uturbiania samochodu terenowego, jakoś charakterystyki benzynowych silników z turbo nie pasują mi w teren, miałem kiedys 1.6 Turbo i nawet na drodze potrafiło zerwać przyczepność po włączeniu sprężarki, o "turbo dziurze" już nie wspomnę.
adrianee36 napisał(a):mozna powiedzec ze wszystko super napisałes , teraz policz to wszystko co musisz kupic do tego soft turbo, i ile ci wyjdzie -+5000zł , tez jak bede srac kasa to sobie zrobie turbo w moim 2.0ale narazie niestety taniej wychodzi wsadzic klocka V6
ali napisał(a):adrianee36 napisał(a):mozna powiedzec ze wszystko super napisałes , teraz policz to wszystko co musisz kupic do tego soft turbo, i ile ci wyjdzie -+5000zł , tez jak bede srac kasa to sobie zrobie turbo w moim 2.0ale narazie niestety taniej wychodzi wsadzic klocka V6
I ten klocek przynajniej będzie miał jakis moment obrotowy dostępny w "normalnym" zakresie obrotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości