Witamy ! |
---|
|
wienczyslaw5 napisał(a):a jak już Ci wylicza to zaproszą Cię do okienka pocztowego i tam zapłacisz za wydawałoby się partnerską Poczcie Polskiej firmę coś ponad 5 zł za przekazwszędzie indziej w okolicy 1 zł, a w sieci często za darmo
-- Dodano 12 wrz 2013 10:42:27 --wienczyslaw5 napisał(a):Takie oto pismo otrzymałem z MTU --- w dalszej części jest przekaz z datą płatności 1-go października 2013 .
Teraz nie bardzo rozumiem dlaczego ?
Poprzedni właściciel Froty opłacił OC w dniu 29 czerwca 2013 za pół roku --- licząc pół roku od 29-go czerwca to wychodzi 29-ty grudnia a ja mam termin płatności 1-go października .
Wychodzi na to iż firma MTU bierze opłaty za trzy miesiące od dwóch osób .
rochas napisał(a):wyrejestrował auto i odebrał z ubezpieczenia to co miał nadpłacone ;/ przepisy się co chwilke zmieniają
kto za tym zdąży ??
pozdro !!!
lysy napisał(a):Nowy wlasciel po zakupie samochodu korzysta z poprzedniego OC 30 dni. W tym czasie zawierasz nowe lub przedluzasz obecne. Stare nalezy wypowiedziec
wienczyslaw5 napisał(a):Teraz nie bardzo rozumiem dlaczego ?
A mi na Golfa założyli, że nie ma w ogóle zniżek i zaproponowali ponad 1000zł za OC (poprzedni właściciel płacił ok. 460). Uśmiałem się, ale po wysłaniu kwitu, że zniżka powinna być 60% wyliczyli 565zł. Nie wiem czy polisy o tyle zdrożały, miał dodatkową zniżkę za kontynuację czy chodzi o zmianę blach z GWE na GD.beko26 napisał(a):Mi MTU też przysłało do dopłaty ( założyli, że mam 30 % zniżek i kazali dopłacić).
jrzeuski napisał(a):A mi na Golfa założyli, że nie ma w ogóle zniżek i zaproponowali ponad 1000zł za OC (poprzedni właściciel płacił ok. 460). Uśmiałem się, ale po wysłaniu kwitu, że zniżka powinna być 60% wyliczyli 565zł. Nie wiem czy polisy o tyle zdrożały, miał dodatkową zniżkę za kontynuację czy chodzi o zmianę blach z GWE na GD.beko26 napisał(a):Mi MTU też przysłało do dopłaty ( założyli, że mam 30 % zniżek i kazali dopłacić).
jrzeuski napisał(a):Zastanawiam się w jakich dziurach ludzie mieszkają, że za Frotę (jakąkolwiek) mają OC po 400-500zł
To nie takie proste, bo wielu ubezpieczycieli pyta czy auto było modyfikowane i czy jest używane w rajdach. A ja nie lubię kłamać, że mam fabrykę, co tylko po czarnym się kulaSemir napisał(a):poszukaj może czegoś tańszego.
jrzeuski napisał(a):To nie takie proste, bo wielu ubezpieczycieli pyta czy auto było modyfikowane i czy jest używane w rajdach. A ja nie lubię kłamać, że mam fabrykę, co tylko po czarnym się kulaSemir napisał(a):poszukaj może czegoś tańszego.
Powrót do Opłaty, ubezpieczenia, kolizje ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości