Witamy ! |
---|
|
ali napisał(a):drech napisał(a):Najprościej jest zamienić sondy miejscami. Jak wyskoczy Ci ten sam błąd na drugim rzędzie cylindrów, to na 100% jest sonda do wymiany.
Życzę powodzenia
drech napisał(a):Pierwszy cylinder jest zawsze na początku silnika tj. od strony koła pasowego. W 6VD1 najbardziej wysunięty w stronę koła pasowego jest cylinder od strony pasażera oczywiście w wersji z kierownicą po właściwej stronie. Z kolei 1. bank zawsze jest z 1. cylindrem, więc też znajduje się po stronie pasażera.ali napisał(a):drech napisał(a):Najprościej jest zamienić sondy miejscami. Jak wyskoczy Ci ten sam błąd na drugim rzędzie cylindrów, to na 100% jest sonda do wymiany.
Życzę powodzenia
Odkręcałem i przykręcałem sondy płaskim 22. Za każdym razem się udawało. Skoro podałeś tak dobry sposób na sprawdzenie sondy, to podaj jeszcze jakie parametry są właściwe dla sprawnej sondy. Powodzenia.
ali napisał(a):Nie powiem ile miałeś szczęścia, a jak nie wiesz jak sprawdzić prosta sondę miernikiem to nie mamy o czym w ogóle mówić.
drech napisał(a):ali napisał(a):Nie powiem ile miałeś szczęścia, a jak nie wiesz jak sprawdzić prosta sondę miernikiem to nie mamy o czym w ogóle mówić.
.
ali napisał(a):A co mam odpisać na głupie pytanie ?
drech napisał(a):ali napisał(a):A co mam odpisać na głupie pytanie ?
Dla Ciebie głupie a dla mnie konkretne. Skoro jednak pytasz, to ja spieszę z odpowiedzią. Przypominam, że zaproponowałeś sprawdzenie sondy multimetrem, ja zapytałem o prawidłowe parametry. Wiesz? - napisz jakie parametry odczytane multimetrem są prawidłowe dla sprawnej sondy. Nie wiesz? - po prostu napisz, że nie wiesz.
szymon.ha napisał(a):To ja teraz zapytam czy sonda bosch o numerze: 0 258 005 703 pasuje?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości