jrzeuski napisał(a):Dziwię się tylko, że silnik jeszcze nie wypadł spod maski, ale i na to pewnie przyjdzie pora...
nie wypadnie ze względu na mądrą budowę poduszek.
Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):Dziwię się tylko, że silnik jeszcze nie wypadł spod maski, ale i na to pewnie przyjdzie pora...
brum napisał(a):jrzeuski napisał(a):Dziwię się tylko, że silnik jeszcze nie wypadł spod maski, ale i na to pewnie przyjdzie pora...
nie wypadnie ze względu na mądrą budowę poduszek.
krzysied753 napisał(a):koledzy potrzebowałbym schematu jak wykonać dystans do mojego sporta konkretnie o grubości 50mm jakiś rysunek który bym mógł dać tokarzowi żeby mi go wykonał
krzysied753 napisał(a):koledzy potrzebowałbym schematu jak wykonać dystans do mojego sporta konkretnie o grubości 50mm jakiś rysunek który bym mógł dać tokarzowi żeby mi go wykonał
kroksoon napisał(a):Co do dystansów mogę polecić zrobienie je we "własnym" zakresie:
Kupujemy 4 placki aluminium narzędziowego o średnicy 170 - 180 mm i interesującej nas szerokości ( w moim przypadku 32 mm, koszt około 200 zł ), w sklepie ze śrubami kupujemy 24 szpilki o twardości 10,9 i długości 40 mm, oraz krótkie nakrętki 12x1,5 z kołnierzem stożkowym ( koszt około 100 zł ) rysujemy odręcznie rysunek jak to ma wyglądać ( rozstaw szpilek 139,7, otwór 108 mm ) i zawozimy całość znajomemu tokarzowi. Efekty jego pracy wyglądają tak:
Zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż gwintowane otwory do których jest przykręcone koło. Każdy wie jaki jest gwint w aluminium, nawet narzędziowym, a w tym przypadku jeśli jakimś cudem uda się nam urwać szpilkę, zawsze można ją wymienić..![]()
Całość wychodzi w granicach 450 - 500 zł.
jrzeuski napisał(a):I właśnie ze względu na koszt materiału (krąźki, szpilki, nakrętki) + za fatygę (tokarz i własna bieganina) najlepiej kupić gotowe dystanse z Allegro po 150zł/szt. i następnego dnia kurier dostarcza je do domu gotowe do montażu. Dorabianie samemu ma sens wyłącznie jak się ma własny materiał (tylko skąd?) i tokarza, który to zrobi w ramach zaspakajania własnych ambicji (albo robocizna własna).
szymon.ha napisał(a):To cena za komplet czy sztukę? Bo jak za sztukę to w uj taniej można felgi kupić...
Sovviet napisał(a):Nie rozumiem tylko jednej rzeczy aczkolwiek to nie ten temat po czesci.
Ludzie co jezdza na 16 moga miec problem to rozumiem ale felgi 15 z ujemnym odsadzeniem to rzecz z reguly tansza niz dystanse wiec po co sie bawic i wkladac kolejne rzeczy ktore sie moga rozwalic.
Kolejna rzecz to zdjecie chyba z poczatku tematu:D
Jak to jest ze ktos ma felgi et-22 i wystaje mu pol opony a ja mam felgi et-25 i opona jest na rowni z tylnym poszerzeniem(fabrycznym plastikowym.
Przod bym zrozumial aczkolwiek ja przeskoczylem to wymieniajac blotniki na te od sporta.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości