| Witamy ! | 
|---|
| 

| 

Satan napisał(a):Problem dotyczy frontery B 1999 rok 2.2 td. Przebieg 120.000

eric napisał(a):Czy biegi N>D i N>R wchodza szybko (tzn czy po przełączeniu autko jedzie czy trzeba poczekac 1-2 sek) czy jest opóźnienie?

ali napisał(a):w "fanach czterech kółek" zawsze jest winny olej w automacie

eric napisał(a):Jesli chcesz to sam ogarnac to pierwszy i najprostszy test to podmienić elektrozaworki. Ja aktualnie walcze z swoja skrzynia. Jak temat ogarne to pewnie mi jakies luzne zaworki zostana moge Ci pozyczyc do przetestowania. Przy okazji byś mi sprawdzilczy dzialaj bo ja wymieniam w ciemno
.

Satan napisał(a):Trzeba dźwignią zmienić na N i z powrotem na D i znowu pracuje ok.

Satan napisał(a):
a jak się tutaj wymienia olej ? korek zlewowy i wlewowy jest na wierzchu. wystarczy spuścić i wlać pod korek czy to wyższa szkoła ?

Satan napisał(a):a jak się tutaj wymienia olej ? korek zlewowy i wlewowy jest na wierzchu. wystarczy spuścić i wlać pod korek czy to wyższa szkoła ?
 W metodzie tradycyjnej trzeba zdjąć obie miski. Mała nie ma korka spustowego, z dużej cały olej nie zejdzie. I tak trzeba zdjąć dużą żeby wymienić filtr. Obowiązkowo. Mocowany na trzy śruby z łbem 1/2". Filtr musi być biały. Czarny jest do BMW. Po zdjęciu misek trzeba obejrzeć dno miski w poszukiwaniu uszkodzonych elementów skrzyni. Przy odrobinie szczęścia znajdzie się tylko trochę opiłków. Czyścimy, składamy i wlewamy olej do poziomu jak opisywałem w dolewaniu. Po wymianie warto sprawdzić poziom po przejechaniu kilku km na wszystkich możliwych biegach. Na pewno trzeba będzie trochę dolać.

Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość