Witamy ! |
---|
|
Odoll napisał(a):Mam tak od początku czyli ponad rok , wymiana filtra i oleju nic nie zmieniła . Zalałem mineralnym ale nic nie poprawiło , pogorszyło też nie . Po prostu tak mam i już , nic się złego nie dzieje.
Odoll napisał(a):Ano jak ci mryga to już nie jest fajnieto bym się też zaczoł martwić
krzysiek82 napisał(a):Odoll napisał(a):Ano jak ci mryga to już nie jest fajnieto bym się też zaczoł martwić
rozebrałem silnik umyłem wszystko dokładnie, wymieniłem pompę oleju, sprawdziłem panewki były ok. Dzisiaj było pierwsze uruchomienie kontrolka ciśnienia zgasła momentalnie, wskazówka po rozgrzaniu jest na 1/4 skali poprzednio spadala na sam dół. Jazdy próbnej jeszcze nie robiłem bo muszę wymienić przewody hamulcowe ale wydaje mi się, że będzie ok.
tak od spodu po obu stronach kierownicy są dwie śrubki zdejmij osłonę pod kierownicą ( 4 albo 5 śrubek) i masz dostęp na długim śrubokręcie gwiazdkowym.fly_jabko napisał(a):no wiec chcę rozebrać licznik, wszystkie śrubki wykręciłem a on wyskoczyć nie chce... ma jakieś zatrzaski lub coś??
JJKILLER napisał(a):A składając do kupy licznik, daruj sobie te dwie śrubki od dołu, na dwóch od góry spoko się trzyma, a w razie awarii łatwiej się dobrać. Ja tak mam od 3ech lat.
Trzeci napisał(a):Pojedź do mechanika niech CI sprawdzi na magistrali ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości