JJKILLER napisał(a):Bzdura - tankujesz do pełna, masz dodatkowe 70kg balastu = większe spalanie.
Ja jak chciałem sprawdzać, to kilkukrotnie tankowałem około 14L + 5L do kanisterka. Za każdym razem wychodziło mi ~100km w trybie mieszanym.
Bzdura - wkładasz do samochodu wife i dzieci i masz dodatkowe dziesiąt kilo = większe spalanie
zawsze jak mierzyłeś na tych 14l jechałeś sam ?
zawsze jeździsz z pustym bakiem + DODATKOWE 5l +1kg karnister , nigdy nie tankujesz więcej , nigdy nie miałeś siatki z zakupami ?
nie wspomne o pompie która NIE lubi jak się ją zapowietrza a twoja metoda nieuchronnie do tego prowadzi
Żadna z metod nie jest na 100% miarodajna ale każdy jakąś musi sobie przyjąć . Zmiennych jest tyle że masakra : miasto = korki albo nie , trasa , prędkość , bagaż , pasażerowie , teren płaski czy pofałdowany , czarne czy szuter , nawet wilgotność i temperatura powietrza.
Osobiście znam wiele osób które mierzą spalanie tak jak Ali i tylko 1 która robi to tak jak Ty , Ciebie .
Więc nie pisz że ktoś pisze bzdury skoro sam nie błysnołeś , No chyba że WSZYSCY się mylą a Ty JJ jesteś omnibys

i wiesz lepiej , czego Ci z całego serca życzę ale troche wątpie po tym wpisie
ps. Moja spala każdą ilość jaką jej wleje i zawsze chce więcej franca jedna , a taka jest chytra że nie pokazuje mi na liczniku ile ma i muszę jej lać co chwile żeby nie stanąć w trasie.