Witamy ! |
---|
|
Ogarnij to kolego bo mnie własnie takie cos spotkało i kapitalny remont teraz robiemalar napisał(a):Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Froty 3,2 V6. Mam spory problem ze zużyciem oleju. Moc jest ok. Odpalała nawet w najcięższe mrozy ale na ok 300km POŻERA coś w granicach 2 litrów oleju. Podejrzewam, że ma nieszczelne uszczelniacze na zaworach. Teraz pytanie. Czy aby je wymienić trzeba zdejmować głowicę, czy może ktoś z Was ma jakiś mongolski patent na tę naprawę. Może jakieś inne sugestie co do przyczyn usterki. Pod autem jest sucho. Niestety za mną wytwórnia frytek.
Pozdrawiam
RudeBoy napisał(a):Takie gigantyczne zużycie oleju przez uszczelniacze zaworowe jest nie możliwe.
....
malar napisał(a):Moglibyście podrzucić gdzie najlepiej rozejrzeć się za gratami do remontu? D
RudeBoy napisał(a):To co napisał zenek12 nic nie da bo pierścienie olejowe się nie zapiekają.
Moczenie pierścieni w nafcie praktykuje się do pierścieni uszczelniających a nie olejowych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości