robiłem wydech w tym tygodniu, ale tylko w jeden dzień.
po stronie kierowcy praktycznie jest, trzeba tylko przyspawać do ramy pręt żeby pierwszy tłumik wisiał.
po stronie pasażera jest ciaśniej(reduktor, wypukłość na skrzyni od rozrusznika) i trzeba było spawać z kilku kawałków. Jeszcze go nie przykręcałem z tej strony, jak przykręcę to wtedy kolanko wspawać i pierwszy tłumik przymierzyć(skrócić rury, zrobić mocowanie)
po stronie pasażera jest ciasno więc więcej kombinacji.
na odpalenie będą tylko pierwsze tłumiki, będzie głośno ale ważne że będą.
ps. za ładnie to nie jest pospawane, bo spawane elektrodami.
-- Dodano Pn 07 sty 2013 19:57:30 --
wydech z lewej strony - miejsca jest dużo. ten klucz jest tam na stałe

strona prawa - mało miejsca i dużo kombinowania(docinania, przymierzania, spawania) będzie trzeba osłonić przewody jakąś blachą alu, lub je położyć na ramię u góry.
-- Dodano Wt 08 sty 2013 20:30:27 --
poprawiłem początek wydechu po stronie pasażera. na odcinku ok 50cm jest 6 delikatnych zagięć i każde spawane(mnóstwo przymierzania a po spawaniu i tak poprawka w innym miejscu). Dziś musiałem jeszcze podgiąć koniec bo był bardzo blisko drążka. Ogólnie to za ładnie to nie wygląda ale jest

teraz jest tak: blisko ale wcześniej było bliżej, i teraz powinno być ok. wylot a dalej rura będzie szła równolegle z ramą.
na foto wygląda jak by obejma dotykała drążka ale tylko to tak wygląda.
a tak mniej więcej będą zamontowane pierwsze tłumiki - pod kątem ok 40st - nie powinny wystawać poniżej belki - będę musiał tam zamontować osłonę raczej...
i popełniłem lekki błąd bo jeden tłumik był w Omedze wymieniany(tylko nie wiem który) i jest różnica w wielkości puchy. ten na foto jest mniejszy i ma więcej miejsca pod podłoga w porównaniu z drugim. Najwyżej je zamienię miejscami.
-- Dodano Cz 31 sty 2013 10:46:47 --
nic się nie dzieje...bo się nie chce.
tylko tarcze zardzewiały ...