Nie gadaj mi tu o przewadze A nad B bo w A po założeniu ciężkiego koła na zapas miałem to samo. Widać w sporcie mocniejsze zawiasy, albo... jeździcie po asfalcie. W B trzeba co jakiś czas dokręcać śruby od zamka... A miałem za krótko, aby zdiagnozować problem. Hmmm mam zagwozdkę.
Wypadałoby aby na dachu były tylko rzeczy których mam nadzieję nie użyję... kanister może powinien być bardziej pod ręką.... W środku na pewno nie chcę paliwa.
W gruncie rzeczy wiele zależy też od tego czy zrobię sobie zabudowę bagażnika czy podwyższę podłogę o 20cm żeby pod "spaniem" zrobić schowki. W tym pierwszym przypadku jest więcej roboty, ale spanie w "trumnie"(do sufitu będzie mniej niż 60cm bo jeszcze materac przecież) jakoś mnie nie bawi.
Zrobiłem wczoraj takie wstępne check-listy co jeszcze trzeba przygotować w samochodzie, co sprawdzić/naprawić przed wyjazdem, co zabrać biwakowego, co do jedzenia/picia itd. Wniosek jest taki że gdybym chciał się przygotowywać w ostatniej chwili to brakło by wypłaty na to wszystko, a gdzie jeszcze paliwo, kasa na noclegi, winiety, lokalne atrakcje... Nie jest to może wyjazd do Afryki, ale ja już zaczynam się zbroić

-- Dodano Śr 30 sty 2013 06:40:49 --
No i ja już mam zbiornik na wodę pod auto... Mniejszy niż zakładałem, ale myślę że 40l bojler na wodę wystarczy. Najwyżej częściej będzie trzeba tankować. Nowy, nieużywany, pewnie grzałka spalona. Po pozbawieniu go izolacji ma 32cm średnicy więc idealnie wpasuje się we wnękę pod podłogą bagażnika. Ma 60cm długości. Żeby wrzucić większy trzeba by było przerabiać rurę do tankowania zbiornika więc wg mnie nie ma sensu... Teraz tylko doktorat nad tym jak taki bojler tankować pod podłogą i można montować

Ma nawet fabryczne uchwyty do wieszania

-- Dodano Śr 30 sty 2013 07:39:53 --
A odnośnie skrzyni... to w związku z tym że upolowaną mi skonfiskowano zastanawiam się czy sobie po prostu nie zrobić na wymiar. Ramka z kątownika stalowego spawana i ścianki z ryflowanego amelinium. Gddzieś na allegro sprzedawali ścinki w rozsądnych cenach.