Witamy ! |
---|
|
Laprathus napisał(a):btw. instalacji nie robi na ogół ta sama firma co buduje dom, tak samo pokrycie dachowe....a na ogół to murarz jest jednocześnie i od ocieplania tynkowania itp itd...
przecież już nie ma odliczenia vatu od tego roku a jeśli chodzi ci o kupno od producenta bez vatu to nie miała by to być firma wykonująca budowę a raczej musiałbyś założyć skład budowlany, ja jestem na czasie ze wszystkim bo właśnie się stawiam w tym roku zamykam dachem, ja zawsze jak kupowałem materiały budowlane w jednej firmie, miałem możliwość się dogadać wyszło np 20tyś a płaciłem 18tyśLaprathus napisał(a):.. i dzięki temu uzyskać tanio materiały poprzez odliczenie vatu...na swój dom, i powiedzmy znajomego, który w tym samym momencie będzie się budował...
RudeBoy napisał(a):i co zatrudnisz:
- murarzy
- cieśli
- dekarzy
- instalatorów WOD + KAN + GAZ + CO
- elektryka
- tynkarzy
- wylewkarzy
- gości od dociepleń i elewacji
Laprathus napisał(a):masz może jakąś fotkę? albo jak się projekt nazywa?...ile metrów dom? chodzi mi o powierzchnię urzytkową
na razie tyle powiedzieli, za całość 22-25 będzieLaprathus napisał(a):ale, że jak 7k? za całą robotę?;p coś mało
Markon napisał(a):styropian 10
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości