Harnasavo napisał(a):No właśnie jak by nie ten stożek to można by spokojnie dać imbus. Ale tak się zastanawiam czy ten stożek czemuś służy ? Ustala pokrywkę ?
Odpowiedziałeś sam na zadane pytanie

Witamy ! |
---|
|
Harnasavo napisał(a):No właśnie jak by nie ten stożek to można by spokojnie dać imbus. Ale tak się zastanawiam czy ten stożek czemuś służy ? Ustala pokrywkę ?
bloodsuckin napisał(a):Wymieniłem na zwykłe imbusy po 1szej próbie rozkręcenia, nie stwierdziłem żadnych problemów.
Odoll napisał(a):A ja sie wkurwi...em na moje nowe (3 tygodnie ) AVMy , chce je teraz zdjąć bo frotka idzie w obce ręce i tunie moge odkręcić jednego torxa
połamałem 3 śrubokręty , mocne , nie z jakiegoś gównolitu tylko solidne . Pojechałem do mechaniora , dał mi torxa taką "L" to się nie złamała ale zrobiłem z niego wiertło a śruba siedzi
, jak nic nie wymyśle do niedzieli to będe musiał to cholerstwo rozkręcić
"Co za idiota wymyślił w tym miejscu śrubki z torxem 15? Mam, znalazłem, K!@%$a mać pękł bit..... Kupiłem 2 bity w Leroyu, obydwa pękły + 2 następne z kompletu. Szlag by to... plus inne atrakcje typu złamany bit w śrubce, dospawanie migomatem nakrętki itp itd ... "
JJKILLER napisał(a):Panowie.
Pieprzycie całą stronę o odkręcaniu i wymianie śrub od manuali a chłopak zadał pytanie o terkotaniu automatów, i jakoś nie doczytałem nigdzie żeby chciał wymieniać na automaty, chyba że któryś z was planuje mu takowe zafundować???
Może bardziej do rzeczy...
nightman napisał(a):@januszwidlak jak tego nie opanowałeś a koniecznie automaty chcesz mieć to:
a - wyczyść sprzęgi - terkotanie obstawiam może świadczyć o zabrudzeniu jak również o uszkodzeniu takiej malej fikuśnej sprężynki ( zacznij od wyczyszczenia )
b - sprawdź czy nie masz na oście dużego luzu. Tam ( w piaście ) bodaj jest łozysko igiełkowe, jak jest wyje...walone to będą autoamty puszczać.
c - w skrajnym przypadku możesz mieć wywaloną koronkę zębatki i też automat nie zechce trzymać choć raczej a i b się kłaniają...
januszwidlak napisał(a):Jeśli manuale to jakie, jednak chciałbym automaty
januszwidlak napisał(a):Jeśli manuale to jakie, jednak chciałbym automaty
Odoll napisał(a):http://www.forum.opelfrontera.pl/viewtopic.php?f=100&t=13946&start=40#p168740
http://www.forum.opelfrontera.pl/viewto ... =347#p5030
adrianee36 napisał(a):wygladaja jeszcze całkiem całkiemproponuje wrzucic je na allegro.pl , moze jakis fanatyk automatow je kupi.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości