Witamy ! |
---|
|
emil1906 napisał(a):Witam czy robił ktoś może coś ze światłem cofania w celu jakiegoś ulepszenia?
W moim aucie bardzo kiepsko świeci prawie nic nie widać przy cofaniu,zastanawiam się jakby dołożyć dodatkowy halogen i tu pytanie czy mogę go wyprowadzić od standardowego swiatła cofania?
Trzeci napisał(a):To ja CI powiem tak. Nie dosyć że instalacja dzwonkowa to jeszcze nie idzie bez przekaźnik (przynajmniej u mnie) . U mnie świeci tak sobie a wskaźnik ładowania to spada o 1/4 jak włączę. Gniją te kable co nie miara.
Na wiosnę będę robił i rozwiązania są:
1. Bierzesz kładziesz nową instalację od czujnika do lamp i dalej do dodatkowego światła
2. Kładziesz nową instalację przez przekaźnik i włącznik dodatkowy w kabinie
Ta druga ma minus bo można zapomnieć wyłączyć i jeździć na mandat...
Trzeci napisał(a):To nie sprawdzaj tak ma być w tym modelu...... jak dogrzewa świece to normalnie poniżej połowy. Jak puści to połowa. Jak wyłączysz światła to prawie 3/4 ?
Trzeci napisał(a):To ja CI powiem tak. Nie dosyć że instalacja dzwonkowa to jeszcze nie idzie bez przekaźnik (przynajmniej u mnie) . U mnie świeci tak sobie a wskaźnik ładowania to spada o 1/4 jak włączę. Gniją te kable co nie miara.
Na wiosnę będę robił i rozwiązania są:
1. Bierzesz kładziesz nową instalację od czujnika do lamp i dalej do dodatkowego światła
2. Kładziesz nową instalację przez przekaźnik i włącznik dodatkowy w kabinie
Ta druga ma minus bo można zapomnieć wyłączyć i jeździć na mandat...
glab napisał(a):Miałem ten sam problem więc teraz wygląda u mnie to tak
https://plus.google.com/photos/10522024 ... rbggIyyiwE
2 halogeny H3 55W nowa instalacja,przekażnik i przełącznik zapożyczony z tylnej wycieraczki ( i tak nigdy nie używana )
auri.chebzie napisał(a):Ale patent na ledy jako kierunkowskaz znakomity - podeślij na forum schemat/fotki
Bo jak wiesz same klosze do longa to 150 zeta za sztukę
auri.chebzie napisał(a):Ale mnie chodziło o pomaranczowe !
A żółta żarówka też taki efekt da? Jeśli tak, to mam rozwiązanie problemu moich pobitych lamprochas napisał(a):auri.chebzie napisał(a):Ale mnie chodziło o pomaranczowe !kup żółte ledy pod czerwonym kloszem będą świeciły na pomarańczowo
patent sprawdzony na innym aucie
No to byłby hit sezonu! Te lampy w lesie padają jak muchy a nowych kloszy nikt nie produkujeauri.chebzie napisał(a):A tak na marginesie to proponuje byś ogłosił konkurs na twórczą i tanią zmotę lamp tylnych do A longa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości