Witamy !

[B sport] Jak otworzyć maskę ?

[B sport] Jak otworzyć maskę ?

Postprzez marcin » 24 lis 2009 13:49:38

Cos mi się chyba zepsuło i nie moge otworzyć przedniej (jakby tylnia była :) ) maski - ciagnę za otwieranie i nic :(. Mogę prosić o jakieś podpowiedzi jak ten problem rozwiązać ?
Dzięki
Była Legalna Front(i)era ;)
Jest Long 2.2 benzyna + LPG
Piszę poprawnie
marcin
Fanatyk Ekstremalny
Fanatyk Ekstremalny

Obrazki: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Re: Jak otworzyć maskę ?

Postprzez FROTERKA » 24 lis 2009 14:17:14

Może się linka urwała. Jak bliżej kabiny to przy przednim pasie spróbuj ją odnaleźć i pociągnąć, jak przy zamku (klapie) to można kombinować jakims drutem, ewentualnie spróbować ów zamek odkręcić, podobno trzy śrubki.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez jrzeuski » 24 lis 2009 14:42:09

Właśnie, najpierw ustal co jest przyczyną awarii. Potem można kombinować jak to obejść.

Nie jestem teraz przy aucie, ale może uda się odkręcić maskę razem z zawiasami (płaskim kluczem, od podszybia). Wyczepienie zamka może być bardziej skomplikowane i bez możliwości podejrzenia w innym aucie co i gdzie podważyć, może nawet niewykonalne.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez jackirl » 24 lis 2009 15:45:52

miałem ten sam problem odkręć dolnom osłone pod autem i pod auto rękom wyczujesz pazur od zamka krótkim śrubokrętem popchnij ten pazur i powinno być po sprawie powodzenia :)
jackirl

Jak otworzyć maskę ?

Postprzez Mec » 09 gru 2012 15:33:29

Dzień dobry,

Czy mógłbym prosić zdjęcia zamka w pozycji otwartej i zamkniętej ? Tak, abym wiedział, za co mam ciągnąć.

Tyle razy go oglądałem i nie pamiętam :) A jak jest maska zamknięta, to nic nie widać.

Ciągnę i ciągnę za linkę i nic.

Może to nie zamek ? Nie ma charakterystycznego "odbicia", maska jest jak zamurowana. Ani chybi cosik zamarzło. Nie można nawet palca pod nią wcisnąć.
Mec

Postprzez Odoll » 10 gru 2012 19:02:44

Ale linka się cofa jak pociągniesz za klamkę ?
Bo jeśli się cofa to wszystko jest z nią w pożądku a problem jest w samym zamku. Po prostu rozregulowało Ci się ustawienie zamka , spróbuj poprosic kogoś o pomoc tz. jedna osoba niech ciągnie za klamkę a druga podnosi maske . jak sie uda to musisz pobawić się z regulacją zamka , ustawić go trochę wyżej lub niżej , dosłownie 1 mm robi różnicę , od przodu patrząc jest jedna nakrętka którą sie to reguluje.
ps. ja u siebie złamałem ta śrubkę regulacyjna i po chamsku zaczepiłem drut do ciegna i wyprowadziłem przez grila na zewnątrz :boss:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10
Województwo: Pomorskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Powrót do Nadwozie, rama