Witamy ! |
---|
|
Stabros napisał(a):marcinur napisał(a):Stabros napisał(a):
Jest jeszcze jedna sprawa.
Możliwe że mechanizm kontrolujący max zatankowanie w twojej butli jest niesprawny lub nie do końca sprawny.
Ja miałem taki problem w innym aucie. Do butli 40l powinno wchodzić 32l a zazwyczaj wchodziło ok 35-36l.
W sumie byłem zadowolony ponieważ dzięki temu mogłem dalej zajechać na jednym tankowaniu.
Z moją butlą faktycznie coś jest nie tak. Ma pojemność 50l - wcześniej wchodziło ok 34 więc o 6 za mało. Po podgięciu pływaka wchodzi 36-39l więc nadal za mało.
Nie wiem co to znaczy "podgięcie pływaka" ale brzmi groźnie.
Ja na Twoim miejscu nic bym nie "doginał"tylko pojechał bym do gazownika i to dobrego.
marcinur napisał(a):... pływak był podginany przez gazownika... ...Teraz gazu wchodzi więcej ale i tak za mało - tak ja pisałem 36-39l - butla 50l.
FROTERKA napisał(a):Może mężczyźnie "podgięcie pływaka" źle się kojarzy ...
Stabros napisał(a):marcinur napisał(a):... pływak był podginany przez gazownika... ...Teraz gazu wchodzi więcej ale i tak za mało - tak ja pisałem 36-39l - butla 50l.
To jedź do niego jeszcze raz, niech Ci podegnie porządnie
brum napisał(a):Raczej do pełna się nie zatankuje.
brum napisał(a):Nie zatankuje się 85 jak butla 85. A wyjeździ się do zera.
Laprathus napisał(a):mi wchodzi około 68l w butle o pojemności 90l. więc....tyle, że to chyba jest też to, że do końca się butli nie wyjeździ?
seboo007_17 napisał(a):Z. .. lpg pali od 16 jak wiekszosc trasy do 19 jak wiekszosc miasto...
seboo007_17 napisał(a):narazie wymienilem olej w mostach...
seboo007_17 napisał(a):... w skrzyni na 10w40...
seboo007_17 napisał(a):...Kumpel ma taka sama i silnik robil i parownik i z 19 nie zchodzi;/
mosi napisał(a):U mnie na trasie raz wychodzi 12litrów a raz 15, a ostatnio na mieście wyszło mi 28 litrów i też nie wiem co jest grane.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości