Witamy ! |
---|
|
Laprathus napisał(a):.. myślę nad budową domu..
Zula napisał(a):A mnie zaciekawiła budowa domu szkieletowego, tzn. na fundamencie, ale konstrukcja dalsza na drewnianym szkielecie. Budowa trwa krótko i jest dość tania w porównaniu do budowy tradycyjnej. Stoi tak budowany "om modelowy" na mojej codziennej trasie i wygląda bardzo ładnie. Tylko nie wiem, czy jest to dom do mieszkania "na lata" i na ile jego budowa się opłaca, bo się na budowlance nie znam...
adrianee36 napisał(a):wszystko ma swoje plusy i minusy,ale z ta cena to chyba troche wieksza jest roznica, a nie tylko 15-20% ??
mody1 napisał(a):Laprathus napisał(a):.. myślę nad budową domu..
już współczuję, strasznie męczące psychicznie, finansowo
adrianee36 napisał(a):budowanie domu ... 500 000zł i po sprawie
M.in. dlatego robiłem sam. Poszły wieczory, weekendy i urlopy przez parę lat, ale wiem w czym mieszkam i nie boję się, że mi sufit na łeb spadnie albo dach odfrunie.z0mbie napisał(a):adrianee36 napisał(a):budowanie domu ... 500 000zł i po sprawie
+ uczciwy wykonawca, a takich u nas chyba nie ma...
jrzeuski napisał(a):M.in. dlatego robiłem sam. Poszły wieczory, weekendy i urlopy przez parę lat, ale wiem w czym mieszkam i nie boję się, że mi sufit na łeb spadnie albo dach odfrunie.
z0mbie napisał(a):Przez nieuczciwych budowlańców straciłem nerwy, zdrowie, działkę, dom (choć trudno ten syf nazwać domem), pracę, rodzinę
No przecież Frotkę jeszcze masz, wszystko.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości