Witamy !

[A 2.3] Alternator z pompą vacum

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[A 2.3] Alternator z pompą vacum

Postprzez Dosia » 15 lis 2012 11:52:33

Witam wszystkich na forum
Kolejny raz proszę kolegów o pomoc. W mojej frotce 2.3 td z 92r. padła vacum . Nie nadaje się podobno nawet do regeneracji bo pękła obudowa. Jak pewno nie jedna wiem iż vacum do tego modelu praktycznie jest nie do zdobycia. I tak sobie w mojej babskiej główce zaczęłam kombinować , czy jakbym wymieniła również alternator razem z pomą vacum ale od innego modelu ( nie chodzi mi od omegi) , czy taki patent by przeszedł i ewentualnie od jakiego innego samochodu ? Czy to musi być również silnik 2.3 td , czy wystarczy że prąd ładowania będzie 70-100A i rozstaw łap ? :pomidor:
Dosia

Re: Alternator z pompą vacum

Postprzez maciar » 15 lis 2012 11:56:22

Jest do kupienia viewtopic.php?f=168&t=13455.Ewentualnie alternator rover ,honda accord i przeróbki
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 16
Województwo: Lubelskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Dosia » 15 lis 2012 12:18:44

Wczoraj o jeden telefon za późno do niego zadzwoniłam . Poszła mu z allegro. Te marki które piszesz , to jakiś konkretny typ silnika , czy po prostu szukać po wymiarach ?
Dosia

Postprzez olszak1000 » 15 lis 2012 12:23:59

To nie jest takie proste jak się wydaje.Ja zmieniłem na taki z astry,niby ok ale inne kółko to pikuś :) gorzej było jak po założeniu okazało się że nie ma tam miejsca na naciąganie paska , alternator opierał się o przekładnie kierowniczą.Jeśli masz altka sprawnego to szukaj samej pompy vacum.
olszak1000

Postprzez Dosia » 15 lis 2012 15:32:59

Właśnie na początku zaczełam od poszukiwań samej vacum , ale poległam z tąd był mój pomysł by kupić inny alternator razem z pompą w komplecie.
Dosia

Postprzez Trzeci » 15 lis 2012 16:55:58

Jak nie znajdziesz nigdzie to daj znać mam jeden kompletny. Zdemontowany z poprzedniego silnika, tam działał. Jeżeli Ci się nie spieszy to 24 będę leciał frocisławą do Wawy to możemy się spotkać i Ci go podrzucę co do kasy to sie dogadamy.
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez Dosia » 16 lis 2012 12:34:59

Trzeci napisał(a):Jak nie znajdziesz nigdzie to daj znać mam jeden kompletny. Zdemontowany z poprzedniego silnika, tam działał. Jeżeli Ci się nie spieszy to 24 będę leciał frocisławą do Wawy to możemy się spotkać i Ci go podrzucę co do kasy to sie dogadamy.

Jesteś Wielki , ale to już wiesz. Puściłam wiadomość na PW :1: :1:
Dosia

Powrót do Elektryka