Witamy !

Włącz światła bo Cię nie widzę

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Włącz światła bo Cię nie widzę

Postprzez przemia » 21 wrz 2012 08:19:19

Odoll napisał(a):...ps. A tak swoją drogą zostałem oskarżony 8-) że Go od pępków świata zwymyślałem a tu czytam dalej to ja byłem bardzo łagodny w swojej ocenie :mrgreen:

przepraszam :glaszcze:

pozdrawiam
Przemek
przemia
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 16
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez jrzeuski » 21 wrz 2012 08:22:16

wikked napisał(a):chwalenie się że "objeździłem zimę na letnich" to jak opowiadanie że wsadziłem sobie w d..pę kaktus i nie bolało.
Wiktor, napisz kiedyś książkę, będzie bestseller :D
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Odoll » 21 wrz 2012 08:50:27

przemia napisał(a):
Odoll napisał(a):...ps. A tak swoją drogą zostałem oskarżony 8-) że Go od pępków świata zwymyślałem a tu czytam dalej to ja byłem bardzo łagodny w swojej ocenie :mrgreen:

przepraszam :glaszcze:

spoko , już mi przeszło :beer: :mrgreen:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez wikked » 21 wrz 2012 08:50:42

Odoll napisał(a):ps. A tak swoją drogą zostałem oskarżony 8-) że Go od pępków świata zwymyślałem a tu czytam dalej to ja byłem bardzo łagodny w swojej ocenie :mrgreen:

A kto niby nie był?? :boss:
Jeśli chodzi o mnieto byłem nad wyraz delikatny.
wikked

Postprzez Odoll » 21 wrz 2012 08:55:01

wikked napisał(a):chwalenie się że "objeździłem zimę na letnich" to jak opowiadanie że wsadziłem sobie w d..pę kaktus i nie bolało.

Obrazek

Hymmm , nie będę próbował :stop1: :stop: ale może coś w tym jest :niewiem: :mrgreen: :mrgreen:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez markus » 21 wrz 2012 08:56:57

coraz bardziej mnie przerażacie :?
markus

Postprzez wikked » 21 wrz 2012 08:58:35

Dobra, to może rozwinę o co mi chodziło, bo chyba traktujecie kaktusa jak wibrator.
jazda na letnich w zimie to kretynizm i głupota. Jak się uda nie wypierniczyć i nikomu nie zrobić krzywdy to jest to klasyczny fuks. Tak jak z kaktusem. Jasne??.
wikked

Postprzez markus » 21 wrz 2012 09:00:39

oj Wiktor zrozumieliśmy, my :mrgreen:
markus

Postprzez Odoll » 21 wrz 2012 09:04:27

markus napisał(a):coraz bardziej mnie przerażacie :?

Marek : Twardym trza być :killer: WRUĆ , Twardego trza mieć :hilift: .............. tylko nie wiem :niewiem: kutasa , czy kaktusa , to już chyba co kto woli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez markus » 21 wrz 2012 09:27:52

zależy czy dajesz czy odbierasz ????!!
aż mnie ciary przeszły,
Ja dziękuję, wole placki :mrgreen:
Wróć: "pierożki"
markus

Postprzez FROTERKA » 21 wrz 2012 09:43:25

Panowie, upominam Was, czy ten temat jest o światłach, oponach czy k...aktusach?
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez jrzeuski » 21 wrz 2012 09:46:17

markus napisał(a):Ja dziękuję, wole placki :mrgreen:
Rzekłbym, że niniejszym wróciliśmy do tematu wątku :roll:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez markus » 21 wrz 2012 09:46:48

Głos rozsądku, ufff !!!
markus

Postprzez JJKILLER » 21 wrz 2012 12:51:28

markus napisał(a):zależy czy dajesz czy odbierasz ????!!
aż mnie ciary przeszły,
Ja dziękuję, wole placki :mrgreen:

Wiesz, jeden lubi schab, drugi lubi mostek, a Ja wolę pipkę bo nie ma kostek :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Trzeci » 21 wrz 2012 15:49:39

oj oj :glaszcze: :glaszcze:
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez z0mbie » 21 wrz 2012 17:08:12

Cześć,

Z tą jazdą na światłach wikked ma rację.
Tylko, że mamy obowiązek jazdy już od czterech lat i nadal o tym zapominamy, to co dopiero gdyby każdy z nas miał pamiętać o włączeniu świateł mijając znak d43 - koniec terenu zabudowanego? Dlatego jeździmy z zapalonymi nonstop i tyle. Inną sprawą jest definicja świateł dziennych i montowane chińskie cuda. Jedne walą po oczach, innych w ogóle nie widać. Wolna amerykanka. Tylko co się dziwić, jak u nas nawet nad "krótkimi" nikt nie panuje (tu pozdrawiam wszystkich miłośników wkładania w np. H4 chińskich 100watowych ZENONÓW, co nigdy nawet nie leżały obok ksenonów).

Co do jazdy na zimówkach, to podobno przepis będzie wprowadzony właśnie dla tych kamikaze/idoli wikkeda, co się szczycą całym sezonem przejeżdżonym na "letnich". Chyba wszystkie opony z oznaczeniem M+S będą dopuszczone.

Zbyszek

p.s. mój post w dziwnej formie, z przywitaniem, bo dawno mnie tu nie było, ale umarlak (z0mbie) powoli wraca do żywych...
Frontera B '00 Automat
z0mbie
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Pochwały: 1
Województwo: Opolskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez danielos86 » 21 wrz 2012 20:10:35

wikked napisał(a):Najbardziej mnie śmieszy jak kierowcy tłumaczą się wyższym spalaniem podczas jazdy na światłach, kiedy "sypią" 160-180km/h czyli prędkość zdecydowanie ekonomiczna.
chwalenie się że "objeździłem zimę na letnich" to jak opowiadanie że wsadziłem sobie w d..pę kaktus i nie bolało. Osobiście mam ochotę dać w mordę każdemu kretynowi którego na autostradzie sponiewiera w zimie bo jechał na letnich i stoję w korku 5km aż go spakują na lawetę. Oczywiście większość następnych kretynów zaczyna baśnie o nieudolności drogowcach.
Kolego- autorze postu. Jeśli jedziesz w dzień i Cię oślepiają długie Matiza to przesiądź się do MPK bo masz poważne problemy zdrowotne. Jakbyś mieszkał w Wa-wie to Killer Cię zawiezie. Jadąc "ze słońcem" ty widzisz wszystko ale ci z na przeciwka nie widzą nic a już na pewno Twojej wypacykowanej fury wyjeżdżającej z lasu lub terenu zacienionego. Pojeździj trochę czymś innym niż rajdówką w Collin McRae (nie wiem jak się to pisze) to pogadamy, a póki co kup za oszczędzone pięniążki (te z zaoszczędzonego paliwa) nową gierkę i odstawiaj Hołowczyca.
Pozdrowienia dla zdrowo myślących.

Zakładając wątek i pisząc swoje posty nie miałem zamiaru obrażać żadnego z użytkowników forum. Jeśli tak się stało to przepraszam. Wszystkie moje wypowiedzi podyktowane były chęcią wyrażenia własnego zdania na kilka tematów. Zaznaczyłem również, że nikt nie musi zgadzać się z moim zdaniem. Zwracam jednak uwagę, że niektóre wasze posty są obraźliwe w stosunku do mnie. Jeśli ktoś nie potrafi lub nie chce odnieść się do moich wypowiedzi dyplomatycznie to proszę by nie robił tego w ogóle.
danielos86

Postprzez JJKILLER » 21 wrz 2012 21:04:00

danielos86 napisał(a):Zakładając wątek i pisząc swoje posty nie miałem zamiaru obrażać żadnego z użytkowników forum. Jeśli tak się stało to przepraszam. Wszystkie moje wypowiedzi podyktowane były chęcią wyrażenia własnego zdania na kilka tematów. Zaznaczyłem również, że nikt nie musi zgadzać się z moim zdaniem. Zwracam jednak uwagę, że niektóre wasze posty są obraźliwe w stosunku do mnie. Jeśli ktoś nie potrafi lub nie chce odnieść się do moich wypowiedzi dyplomatycznie to proszę by nie robił tego w ogóle.

Z całym szacunkiem chłopaku, ale nie napinaj się. To że ktoś Cię zjechał to nie znaczy że ktoś chce Cię zgnoić, zdeptać, zmieszać z błotem (choć to błoto to akurat na tym forum jest pozytywne). Nie masz się co obrażać bo w tym temacie zostałeś zjechany ale za to w innym może ta sama osoba dać Ci pomagasa. Ja kiedyś, będąc totalnie zielony, zadałem pytanie za które zostałem tak zjechany że miałem ochotę się wypisać ale... za to zjechanie zjechałem dwóch, którzy najbardziej mnie zjechali. Efekt - z jednym się przyjaźnię, a drugi ma mnie za wroga...
Tu jest takie towarzystwo że nawet najgorszy zjazd trzeba brać z przymrużeniem oka :wink: bo najważniejsza to wspólna zabawa, słuchanie innych, i wyciąganie wniosków, a ostrą krytykę traktować jako pouczenie niedyplomatyczne :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Argail75 » 21 wrz 2012 23:08:14

Co do tematu... skoro jest przepis i są wymogi stosuje sie do nich żeby nie stracić finansowo. Czesć ludzi powie że świtełka sa potrzebne a cześć że nie , zdania są różne. Osobiście myśle że widok autka jest konieczny na drodze , wiec jestem za światelkami.
Opel Frontera B 3.2 V6 Long PB/LPG 3'' BFG MT 30,5 ''manual 2000r
Argail75
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 24
Pochwały: 7
Województwo: Łódzkie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez Balkandriver » 21 wrz 2012 23:13:02

Czytam ten wątek od początku i długo powstrzymywałem się od zabrania głosu.
Ale jednak wtrącę swoje 3 grosze, postaram się dyplomatycznie, choć może mi nie wyjść.

Danielos86 - odniosę się do Twego pierwszego postu, pomijam w tym momencie całą resztę dyskusji.
Zatrważa mnie Twój sposób myślenia - dlatego, że (nikt tu tego nie napisał) przejawiasz nim totalną znieczulicę!
Chcesz, być może, być wyzwolonym gościem i nie dać się systemowi, przepisom?, jeździć bez świateł? To mało, żeby czuć się wyzwolonym, ale masz prawo do tej namiastki.
Natomiast swoim postępowaniem właśnie dajesz dowód wtłoczenia się w system - któremu chodzi o znieczulenie społeczeństwa, o zanik jakiejkolwiek serdeczności, zanik podstawowych uczuć, postaw na poziomie stadnym, a co dopiero mówić o społecznym. Człowiek człowiekowi ma być wilkiem, donosicielem, zahukaną mrówą nie widzącą nic i nieczującą nic oprócz bzdurnych seriali i ludycznych pierdół w tv (tu mamy okazać się stadem).
Instynkt samozachowawczy ma zaniknąć, logika ma zejść do poziomu średniego debilizmu (niektórym społeczeństwom, nie wdając się w szczegóły jednostek - niewiele już do tego brakuje).
Odbiegam od tematu? - NIE.
Masz prawo do swoich ocen trafności przepisu, do własnego zdania w imię tzw. demokracji (której nie należy mylić z dupokracją, pisaniem, co nam ślina na język przyniesie i postawą „róbta, co chceta”), ale uważam, że nie masz prawa obsobaczać ludzi, którzy z własnej, nieprzymuszonej woli ostrzegają Cię przed Twoim zaniedbaniem, niedopatrzeniem, itd. itp.
Chwała im za to, bo coraz mniej jest życzliwych jednostek, które mrugną Ci, ostrzegając przed radarem, misiakami w krzakach, wypadkiem, czy zablokowaniem drogi.
Ciekaw jestem, czy w sytuacji, kiedy ktoś mrugnie Ci, dając Ci możliwość wyjazdu z podporządkowanej na główną, podziękujesz mu kierunkami.
No bo to przecież jego, frajera, brocha, że zahamował, zużywając klocki i tracąc cenny czas, wpuścił Cię, a mogłeś kwitnąć pół godziny, czekając zmiłowania.
Tylko taki przykład, jeden z wielu.
Chcesz płacić mandaty, a płać, jeśli Cię na to stać, gromadź punkty, ale nie pokazuj życzliwym ludziom faka.
Nie musisz tego robić fizycznie, robisz to mentalnie swoim sposobem myślenia i swoim nieprzemyślanym wpisem.
Radzę zmienić światopogląd, a swe przemyślenia objawić za kilka lat.

BALKANDRIVER
Frontera 2.8 TDi - Long Distance Voyager
http://www.fotolandia4x4.com -> relacje, zdjęcia, filmiki
http://chomikuj.pl/balkandriver -> Mój chomik (nie tylko) Wędrowniczek
Spieszmy się kochać szuter, bo tak szybko odchodzi.
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 63
Pochwały: 8
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark