kondi napisał(a):w sumie sam sobie sie dziwie że zamiast sprzedać frote A i kupić gotową B z 3.2 to chce mi sie z ta kombinować..... ale to chyba dlatego że A jest ładniejsza

Witamy ! |
---|
|
kondi napisał(a):w sumie sam sobie sie dziwie że zamiast sprzedać frote A i kupić gotową B z 3.2 to chce mi sie z ta kombinować..... ale to chyba dlatego że A jest ładniejsza
kondi napisał(a): w sumie sam sobie sie dziwie że zamiast sprzedać frote A i kupić gotową B z 3.2 to chce mi sie z ta kombinować..... ale to chyba dlatego że A jest ładniejsza
adrianee36 napisał(a):Soft turbo to tylko doładowanie w granicach 0.4 Bara . przez co nie musimy zbytnio ingerowac w silnik, omija nas robienia "kanapki" inaczej zmiejszania stopnia sprezania, nie musimy zmieniac wtrysków, bo seryjne wyrabiają, nie potrzeba ingerowac w elektronike. itp itp.
kondi napisał(a):Gruby napisał(a):Pasuje.
Dół silnika jest ten sam, zasadniczo możesz wymienić tylko głowice i osprzęt, a i tłoki bo w c20xe mają kieszonki na zawory. Blok jest wymienny, x20se i c20xe to te same bloki. c20ne też, ale trzeba by wywiercić dziurę na czujnik spalania stukowego.
widze że już troszke wiesz wiecej o tych silnikach.... kiedy bedziesz przekładał ????bo w sumie to możan kupić cali z takim silnikiem za około 2500zł wyciągnąć co potrzeba reszte rozsprzedać i wyjdzie na to samo co by remont mojego 2.0 se robić i je lekko zmodyfikować a tam gotowe 150km ...sam już nie wiem mam czas do sierpnia-września na podjecie decyzji i zaczęcie motania... no chyba że wcześniej silnik odmówi posłuszeństwa....
Gruby napisał(a):
I jeszcze jedno, c20xe na pewno będzie mniej palił, ma sekwencyjny wtrysk, a x20se pół sekwencja.
kondi napisał(a):Gruby napisał(a):
I jeszcze jedno, c20xe na pewno będzie mniej palił, ma sekwencyjny wtrysk, a x20se pół sekwencja.
może chodzi o monowtryski ?????
nie wiem jak 2.0ne ale 2.0 se ma bezpośredni wtrysk paliwa
adrianee36 napisał(a):a co to za wynalazek półsekwencja ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości