Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):Będziesz miał ze 150km może ale sensowny moment obrotowy wyląduje powyżej 6000 obrotów.
POPO napisał(a):poczytaj forum opla tam podobno zakłądali głowice z 1,8 na 2,0 i dawało dosc fajny plus wzgledem mocyno i pasuje ponoć plug&play
wszytsko teoria i plotki trzeba zweryfikowac
jrzeuski napisał(a)::arrow: kojot28. A najlepiej do niego zadzwoń. Dowiesz się więcej niż potrzebujesz wiedzieć
jrzeuski napisał(a)::arrow: kojot28. A najlepiej do niego zadzwoń. Dowiesz się więcej niż potrzebujesz wiedzieć
adrianee36 napisał(a):całkowicie nie opłacalne, bo wsadzisz tyle kasy ze kupisz za to sporta z 2.8TD i bedziesz miał wszystko co potrzebaa i rzezbienia mniej
brum napisał(a):Czy taka rzeźba to nie wiem. jak dół jest ok to można się pokusić, tym bardziej że 2.0 można podciągnąć. Ja niestety przy 2.2 nie mam zbytnio możliwości.
Gruby napisał(a):c20xe pasuje plug&play, tylko na DIS-ie bo zwykły aparat się nie mieści (chyba że wytniesz dziurę w ściance grodziowej). Do przerobienia tylko wiązka silnika i kolektor wydechowy. Ja niebawem wrzucam, silnik kupiony, tylko remont i wrzucam. Będę mógł opisać napotkane problemy.
Gruby napisał(a):Pasuje.
Dół silnika jest ten sam, zasadniczo możesz wymienić tylko głowice i osprzęt, a i tłoki bo w c20xe mają kieszonki na zawory. Blok jest wymienny, x20se i c20xe to te same bloki. c20ne też, ale trzeba by wywiercić dziurę na czujnik spalania stukowego.
adrianee36 napisał(a):ja tez tak myslałem jak kupowałem swojego sporta ze tylko benzyna -lpg. ale jak pojezdziłem brata frontera 2.8TD to zmieniłem zdanie, diesel w terenówce to jest to. a rasowanie silnika to jest dobre w jakiejs zabawce do KJS/drift gdzie ogranicza nas klasa pojemnosci. Potem ten silnik sie sypnie szybciej niz myslisz. ostatecznosc jaka bym zrobił to Soft turbo na fmu albo dodatkowych wtryskach. bo ładowanie 4-5 tys. w konkretne turbienie na swince jak pan Bóg przykazał to bym sie nie bawił bo to juz Sztuka dla sztuki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości