Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):O ile pamiętam to śruby są M14x1,5 chyba, że ten rachityczny most w Sporcie 2.0 używa mniejszych. W każdym razie jest o tym dużo gdzieś tu na forum.
PS. U mnie przy 1,5cm trzeba było wykastrować nieco osłonę pod silnikiem, bo grucha się z nią spotkała.
Odkręcenie tych z przodu to pikuś, bo jest nakrętka. Gorzej z tymi tylnymi, wpuszczanymi w ramę, bo dostęp kiepski no i jak się ukręcą toGruby napisał(a):A i co jeszcze, najtrudniejsze jest odkręcenie starych śrub, jak odkręcisz to masz z górki.
brum napisał(a):Te z tyłu maja nakrętkę nie w ramie tylko na ramie którą trzyma blaszka przyspawana do ramy.
Jak się urwie to przecinak i odciąć nakrętkę z tą blaszką i wstawić śrubę z nakrętką.
jrzeuski napisał(a):Odkręcenie tych z przodu to pikuś, bo jest nakrętka. Gorzej z tymi tylnymi, wpuszczanymi w ramę, bo dostęp kiepski no i jak się ukręcą toGruby napisał(a):A i co jeszcze, najtrudniejsze jest odkręcenie starych śrub, jak odkręcisz to masz z górki.U mnie akurat poszły gładko, ale za to wepchnięcie potem tam podkładek wymagało ręki z 2 nadgarstkami
Tylko, że 0,5cm dalej atak mostu spotka się z podporą wahaczy. A zmotanie tego to już wyższa szkoła jazdy.kondi napisał(a):chyba że motać mocowania mostu a nie na podkładkach wtedy można więcej zjechać w duł
kondi napisał(a):a jak chce sie obniżyć więcej niż 1.5cm to ... to sie zbytnio nie da bo mocowanie mostu opiera sie o drążek kierowniczy .... chyba że motać mocowania mostu a nie na podkładkach wtedy można więcej zjechać w duł
jrzeuski napisał(a):A blach nie da się przełożyć z mostu z A?
Gruby napisał(a):kondi napisał(a):a jak chce sie obniżyć więcej niż 1.5cm to ... to sie zbytnio nie da bo mocowanie mostu opiera sie o drążek kierowniczy .... chyba że motać mocowania mostu a nie na podkładkach wtedy można więcej zjechać w duł
Być może, ja mam mosty od B, a w B blacha jest inna tzn. tylne śruby pasują, a przednie trzeba wiercić nowe otwory w ramie bo blacha jest krótsza o jakieś 5cm więc mi się nic nie opierało.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość