Witamy ! |
---|
|
Z którego roku???20omega napisał(a):posiadaczem FROTY 2.0 8V . Witam. Model z 2006 roku
20omega napisał(a):Witam. Zorientujecie się koledzy że jestem nowym, forumowiczem i zarazem posiadaczem FROTY 2.0 8V . Witam. Model z 1996 roku przywieziony z holandii. Wersja krótka SPORT. No i mam pytanko odnośnie głośnej pracy układu przeniesienia napędu przy 1,2,3 i 5 biegu . Uważam że nie jest to normalna praca przeniesienia napędu. Poradźcie od czego mam zacząć poszukiwania problemu? Szukałem w szukajce dość długo i nie znalazłem podobnego problemu.Mam nadzieję że nie umiera skrzynia. Dzięki z góry za podpowiedzi.
Oczywiście i tak jest prawidłowo. Jeżeli pedał nie jest wciśnięty to skrzynia jest połączona z silnikiem i obrót wału korbowego przenosi się na wałek skrzyni, na którym lata łożysko oporowe. Przy pracującym silniku wałek się nie kręci tylko jak samochód stoi a pedał jest wciśnięty do dechy.20omega napisał(a):Pytanie jest to możliwe że podczas pracy silnika na postoju (nie wciskając sprzęgła) łożysko oporowe się kręci?
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości