Witamy !

[2.3] Ucieka woda z układu

Re: [2.3dti] Ucieka woda.

Postprzez MISIEK1985 » 20 sty 2012 16:48:42

bienias_75 napisał(a):
MISIEK1985 napisał(a):ja miałem taki przypadek że spierdzielało przez zaślepki w bloku jak zimny nigdzie nieciekło a jak się rozgżał to spierdzielało rozgrzej ałto i wles pod nie i patrz

A jak je można wymienić? I czy można gdzie w ogóle kupić...

Ja przedziurawilem zrobilem sobie taki chaczyk i wyciaglem , nowe złożyłem na klej do łaczeń rozłacznych
MISIEK1985

Postprzez Shreck22 » 27 sty 2012 23:29:10

No to mój problem już rozwiązany.
Okazało się, że jeden wężyk idący do zbiorniczka wyrównawczego (powrót) przetarł się, a przy mocowaniu się po prostu ukruszył w rękach.
Drugi wężyk jaki był dziurfawy to wężyk gruby odchodzący od chłodnicy do termostatu, duży obieg. Na zimno jak go wyjąłem to trzymał wodę w środku i nie ciekł, ale jak się rozgrzał to ciekł. Potraktowałem go taśmą samo wulkanizująca, a ten cieniutki wymieniłem.
Tak, żeby się nie nudzić to podczas jazdy nagle coś strzeliło i frotka zaczęła chodzić troszeczkę traktorowa-to. Wydaje mi się, że gdzieś dziurfa w wydechu wyleciała.
Shreck22
Maniak
Maniak

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez esio » 02 lut 2012 20:47:11

u mnie to był korek w chłodnicy. nie ten na dole do spuszczania, tylko chłodnicę mam z miejscem na czujnik. tam wkręcony był korek. jak wyciekło, to wydmuchało i nie było widać.
esio
frontera 2.3 '92
esio
Nowicjusz
Nowicjusz

Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera A 2.3TD Long 1991-1995

Poprzednia strona

Powrót do 2.3 TD