Witamy ! |
---|
|
sid30 napisał(a):Witam szacowne grono
Mam pytanie do osób które użytkowały i maja porównanie opon KUMHO AT KL-78 i B.F. Goodrich KO AT . Moja frota jest użytkowana na co dzień po mieście i tylko zalicza czasami sobotnio-niedzelne wypady w leki teren. Które z nich bardziej nadają się na asfalt ?
sid30 napisał(a):witam
pewnie moje pytanie większości wyda się dość banalne, ale jest to moja pierwsza frotka i w ogóle pierwszy samochód tego typuBardzo bym prosił o podpowiedź jakie oponki kupić na zimę bo czytam już trzeci dzień i coraz mniej rozumie
Z tego co wyczytałem te dwie są niezłe BF GOODRICH WINTER SLALOM 225/75R15 , 225/75/15 4x4 BRIDGESTONE DUELER A/T W zdecydowanej większości zimą poruszam się mieście, jeśli już zjadę gdzieś w bok to są to drogi „bardzo lekki teren”
) ale na wszystko przyjdzie czas. Bardzo proszę o jakąś poradę
pozdrawiam
grabo_s napisał(a):
Teraz załozone Matador MP 71 IZZARDA 4x4 A/T M+S M+S 255/65/16.
FROTERKA napisał(a):adam153 napisał(a):Zakupiłem nowe opony firmy Matador IZZARDA A/T 255/65/16.
cud techniki oponiarskiej
Moje pytanie czy ktoś jeździł na tych oponach w zimie i w terenie
co to jest warte.
Kupiliśmy te opony dwa miesiące temu. Tylko rozmiar 245/70/16. Przejechane niecałe 5 tys. km. Jeździ mi się (frotką jeżdżę głównie ja) bardzo dobrze. Na zlocie tylko raz mąż włączył napęd, ale też nie jeździliśmy w grupie hardcorowej.
Zimówek jeszcze nie sprzedaję, bo mam obawy co do tych w zimie. Czas pokaże...
I pokazał.![]()
Na kopnym śniegu może to i hula ale na tej piętnastocentymetrowej mokrej brei, która u nas teraz nastała to kompletna porażka.Koła skręcone a auto jedzie prosto. Na napędach !
Dobrze, że się zimówek nie pozbyłam.
Nie miej wątpliwości, kup BFG, ja nie kupiłam tylko dlatego, że nie mieli a nie mogłam czekać. Trochę żałuję ale cóż... Zimówek nie sprzedałam, bo izzarda się ślizga a jak już też wiele razy pisałam, nie cierpię niekontrolowanych poślizgów. Teraz śmigam na zimówkach, w lecie izzarda
grabo_s napisał(a):
Jakie opony założyc - całoroczne.
yuby194 napisał(a):...Jest jeszcze kilka osób z forum co jeżdżą na nich i sobie chwalą...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości