Może elektroszperę planuje? Wygląda na zawziętegomaciar napisał(a):Ale rozpinanie przodu jest ci niepotrzebne tak mocno.

Witamy ! |
---|
|
Może elektroszperę planuje? Wygląda na zawziętegomaciar napisał(a):Ale rozpinanie przodu jest ci niepotrzebne tak mocno.
jrzeuski napisał(a):Może elektroszperę planuje? Wygląda na zawziętegomaciar napisał(a):Ale rozpinanie przodu jest ci niepotrzebne tak mocno.
Gruby napisał(a):Wężyk do podciśnienia wpiąłem przez trójnik w podciśnienie od serwa hamulcowego
Hmm, u mnie fabrycznie wszystko jest zasilane z jednego przewodu podciśnienia. Wydaje mi się, że pompa vacuum ma jedno wyjście, ale jeszcze się przyjrzę. Musiałem nieco przerobić układ podciśnień przy robieniu snorkela (zbiornik podciśnienia kolidował z rurą). Z tej okazji obadałem jego przebieg, żeby obmyślić optymalną zmotę i rzeczywiście część przewodów jest gumowa a część z jakieś plastiku. Tak twardego, że nie udało mi się go rozłączyć na trójnikachtomi napisał(a):Gruby napisał(a):Wężyk do podciśnienia wpiąłem przez trójnik w podciśnienie od serwa hamulcowego
takich rzeczy się nie robi !!!
nie wpina się nic w układ priorytetu jakim jest układ hamulcowy. Pompa wakum ma dwa wejścia jedno to ten gruby przewód to priotytet drugi cienki to obsługa podzespołów
wyobraż sobie że pęka , urywa , spada , itd ten wężyk z siłownika podciśnienia na moście ty o tym nie wiesz 2 km dalej stajesz przed faktem nagłego hamowania ...............no właśnie.
jak zobaczysz to jedno co na pewno rzuci się w oczy to to że ten wąż nie jest gumowy a jego konstrukcja i zastosowanie jest dość solidne .... dlaczego? dlatego że to właśnie układ priorytetu i musi być solidny odpowiada za bezpieczeństwo
tomi napisał(a):Gruby napisał(a):Wężyk do podciśnienia wpiąłem przez trójnik w podciśnienie od serwa hamulcowego
takich rzeczy się nie robi !!!
nie wpina się nic w układ priorytetu jakim jest układ hamulcowy. Pompa wakum ma dwa wejścia jedno to ten gruby przewód to priotytet drugi cienki to obsługa podzespołów
wyobraż sobie że pęka , urywa , spada , itd ten wężyk z siłownika podciśnienia na moście ty o tym nie wiesz 2 km dalej stajesz przed faktem nagłego hamowania ...............no właśnie.
jak zobaczysz to jedno co na pewno rzuci się w oczy to to że ten wąż nie jest gumowy a jego konstrukcja i zastosowanie jest dość solidne .... dlaczego? dlatego że to właśnie układ priorytetu i musi być solidny odpowiada za bezpieczeństwo
Gruby napisał(a):bo uważam że jest dużo więcej rzeczy do zepsucia, a takie wężyki i trójniki są zamontowane we wszystkich autach i nic się z nimi nie dzieje
Gruby napisał(a):przełożyłem całego węża z omegi i tam na wężu jest zaworek zwrotny z dwoma wyjściami, jedno zaślepione a drugie sterowało czymś tam w silniku
Było wziąć sam przód od tego: http://www.youtube.com/watch?v=XJHWaV74rBA Przełożenie pasujeGruby napisał(a):No i stało się, mam most od frątki B narazie przód, tył się wykręca. Przełożenie 4.78 od 2.2 16v.
jrzeuski napisał(a):Było wziąć sam przód od tego: http://www.youtube.com/watch?v=XJHWaV74rBA Przełożenie pasujeGruby napisał(a):No i stało się, mam most od frątki B narazie przód, tył się wykręca. Przełożenie 4.78 od 2.2 16v.
brum napisał(a):Ma ktoś możliwość zmierzenia szerokości przedniego mostu, pomiędzy blachami mocującymi do mostu?
Oczywiście, że są, bo Frota B ma inny rozmiar ramy.Gruby napisał(a):nie wiem czy w B wahacze nie są dłuższe
Nie pierwszy, o którym słyszałem, ale pierwszy, który to robi w Sport 2.0, który jest niekompatybilny z resztą Frotek (nawet A) w wielu częściach podwozia i napędu.Nikt nic nie poradzi? niewierze że jestem pierwszy który mota mosty z B do sporta...
Gruby napisał(a):Ale lipa !!! półosie z B za długie !!! nie wiem czy w B wahacze nie są dłuższe, albo zwrotnice, jak są inne (dłuższe) to wymienię, a jak nie to lipa, będę chyba musiał dorabiać półosie
-- Dodano 19 sty 2012 00:59:41 --
Nikt nic nie poradzi? niewierze że jestem pierwszy który mota mosty z B do sporta...
I było praktycznie plug&play. Sam widziałembrum napisał(a):bielikzloty wkładał do sporta 2.8
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość