Witamy ! |
---|
|
lewar napisał(a):Na dzien dzisiejszy cisnienie sprawdzone po 32 atmosfery na tłoka,pompa po serwisie w hoffmanie,sprawdzone wtryski i frota nie chodzi jak trzeba.Potrzebna pomoc moze macie jakies koncepcjie na ten mój samochód bo mnie juz pomału chce to doprowadzic do szału.OBJAW jest taki ze słychac z rana ze przez jakis czas nie pracuje na jednego tłoka(słychac klepanie) po dodaniu troszke gazu obroty sie wyrównują ,pózniej powyzej 2,2 tys zaczyna znów tak nieładnie przerywać ( ok 2,2 do 2,5 tyś tak jakoś dziwnie kuleje i kopci na siwo ) ,pózniej wzwyz słychac znow normalną prace silnika .Pytam o dorade moze ktos z was miał może jakiś podobny przypadek. Za pomysły z góry dziekuje.Od mechaników słysze tylko ze to wina pompy a jak mówie ze była sprawdzana to szybko kończą się im pomysły.
lewar napisał(a):Jak klepało tak klepie po po jakims czasie sie uspokaja po świetach oddam spowrotem do chofmana niech to naprawią pewnie to wina pompy .Kazali przywieżć a ten przewód od klap zaslepiłem teraz ładniej chodzi.A dodatkowo doszedł problem ze po nocy niemoge zapalić i musze zalewac pompe dopiero zapale bryke.Przy takich samochodach człowiek wnetki musiał by sie mechanikiem zrobić zeby wszystko zrobić tak jak należy. pozdro dla wszystkich i wesołych świąt.
Lechu napisał(a):I jak z tym klekotaniem z rana i nierówną pracą? bo coś podobnego mamjak zaślepie przewód od klap to wkręca się płynnie,dodam że kolektor po czyszczeniu,pompa była regenerowana wcześniej i nawet niewiedziałem że przewód był zaślepiony ale przy okazji wymiany przewodów wylukałem że jest zaślepiony kulką
narazie czekam na EGR bo idzie z regeneracji a jak tak dalej będzie to zaślepie jak było,a i zapala zawsze ok czy zimny czy ciepły
ps.Maciar tylko nie mów że pompa do powtórnej regeneracji bo dostane lekkiej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości