Witamy ! |
---|
|
sh0rty napisał(a):wnioskuję, że sam go nie przegrzałeś, ale masz pewność że poprzednik tego nie zrobił?
przyznam szczerze, że właśnie tak to wygląda, jakby w przeszłości był przegrzany
chociaż mam nadzieję, że się mylę...
januszm napisał(a):zmieniam wszystkie plyny wszystko powinno grac ale sam bys sie wkur---- jak by twoje auto spotkaly wszystkie problemy tego modelu od nie dzialajacego licznika pompy vacum i zaworow egr i wielu innych pierdol o ktorych nawet mechanicy nieslyszeli
A ja bym wrzucił termometr do zbiornika wyrównawczegohenryw11 napisał(a):W ostateczności jakąś termoparą i zwykłym multimetrem można sprawdzić temperature.
jrzeuski napisał(a):A ja bym wrzucił termometr do zbiornika wyrównawczego
Skoro kolega tu prosi o wsparcie, to zakładam, że jego celem jest samodzielna naprawa a nie wydawanie nie wiadomo ile kasy na kolejne diagnozy mechaników. Albo już ten etap przeszedł i wrócił do punktu wyjścia tyle, że z chudszym portfelemRudeBoy napisał(a):No niby tak... ale ja bym podjechał do pierwszego lepszego warsztatu i kazał zmierzyć temp. po bożemu... czyli czujnikiem wkręconym w odpowiednie miejsce.
Owszem, ale nie mówiłem, że ten termometr ma wystawać przez korek. Przecież może sobie popływać w zamkniętym zbiorniku, nie?Twój patent ma jedną istotną wadę. Odkręcając korek ze zbiornika wyrównawczego likwidujesz ciśnienie w układzie, może to mięć wpływ na zachowanie całości a co za tym idzie temperaturę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości