Witamy !

[A] brak wskazań poziomu paliwa

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

Re: Frontera A brak wskazań poziomu paliwa

Postprzez krzysiek82 » 26 paź 2011 21:27:42

jrzeuski napisał(a):
krzysiek82 napisał(a):Wepnij woltomierz na styki wskaźnika a druga osoba niech w tym czasie rusza pływakiem góra/dół. Jeśli będą temu odpowiadać zmiany napięcia, to elektryka jest OK i trzeba zbadać wskaźnik. Tą samą metodą możesz dojść do miejsca awarii w okablowaniu.

a masz może rozpiskę styków licznika? Bo tych wtyczek jest tam kilka wolałbym wiedzieć czy wtykam akurat w dobrą wtyczkę i pin. Z góry dzięki za pomoc.
krzysiek82

Postprzez krzysiek82 » 26 paź 2011 21:29:09

sh0rty napisał(a):ja jestem ze Skierniewic, jak masz czas to możesz wpaść na chwilkę odkręcimy, przełożymy sprawdzisz

dzięki bardzo ale chwilowo nie bardzo jest jak frotką gdziekolwiek pojechać bo zbiornik mam wyjęty. Ewentualnie może jest ktoś z okolic Piątku, bo ja w okolicach piątku mieszkam to bym podjechał pożyczył sprawdził a następnie odwiózł.
krzysiek82

Postprzez JJKILLER » 27 paź 2011 09:48:45

krzysiek82 napisał(a):...u mnie wygląda on następująco (wyglądał bo już go wywaliłem i szukam czegoś w lepszym stanie)...

U mnie wlew wyglądał identycznie.
Dobra rada - ja założysz nowy to obmaluj go bitexem, owiń jakąś gumą i złap trytkami, Na tym wlewie ma tendencję gromadzić się błoto i woda odpadające z opon.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez krzysiek82 » 27 paź 2011 12:14:51

JJKILLER napisał(a):Dobra rada - ja założysz nowy to obmaluj go bitexem, owiń jakąś gumą i złap trytkami, Na tym wlewie ma tendencję gromadzić się błoto i woda odpadające z opon.

Ja mam inny plan, na wiosnę zwalam budę z ramy skracam o połowę a z tyłu robię pakę :) resztę piaskuje i robię wszystko od podstaw.
krzysiek82

Postprzez JJKILLER » 27 paź 2011 12:19:25

krzysiek82 napisał(a):
JJKILLER napisał(a):Dobra rada - ja założysz nowy to obmaluj go bitexem, owiń jakąś gumą i złap trytkami, Na tym wlewie ma tendencję gromadzić się błoto i woda odpadające z opon.

Ja mam inny plan, na wiosnę zwalam budę z ramy skracam o połowę a z tyłu robię pakę :) resztę piaskuje i robię wszystko od podstaw.

To nie lepiej od razu Campo kupić??? Zaoszczędzisz masssę roboty a efekt ten sam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez krzysiek82 » 27 paź 2011 13:30:03

JJKILLER napisał(a):To nie lepiej od razu Campo kupić??? Zaoszczędzisz masssę roboty a efekt ten sam.

Masz rację ale ja to lubię, po prostu tylna część podłogi ma trochę rudej której ciężko się pozbyć (daremna robota) dlatego chcę tak zrobić, bo w sumie paka nie jest mi potrzebna ale coś w miejsce wyciętej części wstawić będzie trzeba :)
krzysiek82

Postprzez jrzeuski » 27 paź 2011 13:46:47

krzysiek82 napisał(a):Masz rację ale ja to lubię, po prostu tylna część podłogi ma trochę rudej której ciężko się pozbyć (daremna robota) dlatego chcę tak zrobić, bo w sumie paka nie jest mi potrzebna ale coś w miejsce wyciętej części wstawić będzie trzeba :)
Hmm, myślałem, że podłogę zostawiasz i tylko burty i ścianę odgradzającą od kabiny będziesz motał. A ty chcesz zrobić pakę całkowicie oddzieloną od kabiny jak w ciężarówce? :shock:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez krzysiek82 » 27 paź 2011 21:23:28

jrzeuski napisał(a):Hmm, myślałem, że podłogę zostawiasz i tylko burty i ścianę odgradzającą od kabiny będziesz motał. A ty chcesz zrobić pakę całkowicie oddzieloną od kabiny jak w ciężarówce? :shock:

tak dokładnie :)

Mam jeszcze jedno pytanie czy po podłączeniu pod kompa centralka udostępni informacje o poziomie paliwa? I gdzie znajduje się złącze diagnostyczne bo szukałem info na ten temat ale poległem. Dysponują interfejsem OP-COM pomyślałem sobie, że dzięki niemu będę mógł sprawdzić czy przypadkiem licznik nie przekłamuje.
krzysiek82

Postprzez Pawel » 28 paź 2011 20:09:39

Licznik przekłamuje seryjnie, takie jego "zadanie"... Nie wiem czy w 2.0 jest "typowy komputer" sterujący zaawansowanymi ( :roll: ) funkcjami i osprzętem tegoż silnika... :niewiem: Sprawdź przy prawym przednim reflektorze... Poszukaj na forum bo coś już było o tym gdzie szukać przyłączy diagnostycznych...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą...
Obrazek
A 3,1 TDI Long '95
bike MTB wegług własnej specyfikacji...
Citroen C8 HDI
honda transalp xl600v
bmw f650st
w razie w: 696445799
Pawel
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 11
Pochwały: 10
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez krzysiek82 » 29 paź 2011 20:15:05

Udało się, przetarty był przewód zółty z czerwonym cieńkm paskem on odpowiada za wskazanie poziomu paliwa (ważne że pasek czerwony jest wąski) bo są dwa kable w tych kolorach ale jeden pasek w kolorze czerwonym jest szerszy. Dla zainteresowanych wiązka leci od zbiornika aż pod siedzenie pasażera.
krzysiek82

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka