Witam,
Rzadko się udzielam ale sporo przeglądam forum.
W ciągu 2 miesięcy użytkowania już mam za sobą pierwsze podstawowe zabiegi pozakupowe Frotki.
Wymiana wszystkich olejów skrzynia, reduktor, mosty, silnik itp.
Ostatnio wymiana przewodów paliwowych, bo przy baku pękł ze starości i zostawiałem ciągły pojedynczy ślad (ponad 10 litrów Pb znikło w kilka minut)

No ale nie o tym chciałem pisać.
Pytanko:
Przeglądam większość wątków odnośnie bagażników wyprawowych i nie trafiłem na informacje że ktoś próbował przymierzyć bagażniki dedykowane do innych samochodów.
Mam na myśli np. coś takiego:
http://allegro.pl/platforma-bagazowa-pe ... 20823.htmlMożna by ewentualnie skrócić i dorobić odpowiednie mocowania, a wykorzystać oryginalną konstrukcję, jakichś tego typu bagażników.
Przyznam się że jadę teraz na pokazy AIRSHOW do RAdomia i myślałem o platformie widokowej na dachu.
180-200kg statycznie powinny relingi wytrzmać (A LONG) ?
W planach są 2 osoby na płycie OSB 20mm. Niestety w 2 tygodnie bagażnika wyprawowego się nie dorobię, ale temat zaszczepiony i już szukam pod kątem przyszłości.
Pytam o wytrzymałość bo jeszcze nie kupiłem płyty OSB, a nie chciałbym po 2 miesiącach użytkowania zniszczyć sobie samochodu.
No to w sumie wyszły dwa pytania

Pozdrawiam i mam nadzieję że będę mógł zajrzeć na najbliższy zlot we wrześniu i poznać niektórych z Was. Rozumiem że nieklubowicze mają wstęp?