Witamy !

Profil swojego auta

Rozmowy na wszystkie tematy

Profil swojego auta

Postprzez Reeno » 14 kwi 2011 11:21:51

Czesc wszystkim,

(Z gory przepraszam za totalny brak polskich znakow - wiem, ciezko moze sie czytac, ale jestem w pracy za granica i nie ma tu polskiego systemu)

Przed Frotka mialem Nissana 200sx i tez bylem zapisany tam na forum, teraz jestem tutaj (i raczej auta nie zmienie :D - chyba ze kiedys na Mustanga GT 500 Shelby :P) i widzialem tez inne fora dotyczace konkretnej marki/modelu pojazdu.
Wiekszosc for oparta jest na PHPBBx co sprawdza sie super jako po prostu porzadne forum.

Jednej rzeczy tylko zawsze mi brakowalo... jako, ze kazdy z nas ma swoje kochane autko i jestesmy tutaj wlasnie dlatego, ze dzieli nas zamilowanie wlasnie do takich aut i to ze one sa tutaj tak naprawde bohaterami pierwszoplanowymi to powinno byc miejsce gdzie moznaby bylo nasze cudo pieknie zaprezentowac.

Oczywiscie mozemy wrzucac na forum zdjecia swoich frotek itd, ale wydaje mi sie, ze zasluzyly na nieco wiecej :).

Nosze sie z zamiarem napisania bardzo prostego serwisu wlasnie dla uzytkownikow for takich jak to nasze. W serwisie takim moglibysmy zalozyc profil swojego pojazdu, ktory bedzie zawieral informacje typu: specyfikacja/parametry pojazdu, galeria itp. Czyli po prostu ladny i prosty profil naszego autka. Oczywiscie bedzie tez zaznaczone, do ktorego forum/funklubu nalezymy itd. I link do swojego profilu bedzie mozna dac np. w swoja stopke na forum, tak jak wielu ma np. button do swojego konta na chomiku.

Co o tym myslicie? Czy przydaloby sie cos takiego czy nie? I jezeli tak to jakie jeszcze funkcjonalnosci chcielibyscie miec na takim profilu?
Np. znajomy, ktory ma nissana 200sx powiedzial, ze fajnie byloby miec tam takiego mini-bloga, gdzie mozna bedzie pisac co sie robi w swoim warsztacie - wiadomo 200sx'owcy co chwile cos tuninguja.
Ja nie jestem niestety (jeszcze) typowym offroadowcem ani czlowiekiem, ktory siedzi w garazu przy swoim aucie non stop, wiec jezeli uwazacie ze pomysl jest dobry i sa rzeczy, ktore by Wam sie na takim profilu przydaly to pisac prosze :)
Reeno

Re: Profil swojego auta

Postprzez jrzeuski » 14 kwi 2011 11:36:36

Ja już gdzieś widziałem takiego Facebooka dla samochodów. Tylko adresu nie pamiętam.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Zula » 14 kwi 2011 12:03:13

ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Darek 1 » 14 kwi 2011 19:45:35

ObrazekObrazekObrazek
Darek 1
Starszy Bywalec
Starszy Bywalec

Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1995-1998

Postprzez Zula » 14 kwi 2011 20:57:49

Eee, tylko 2 strony Frotek. :(
ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez tiger » 15 kwi 2011 12:51:49

http://www.autocentrum.pl fajna stronka z dziennikiem kosztów:)
To jest życie,nie niebo - nie musisz być idealny. Pa każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartkę i zaczynać od nowa.

Obrazekpicasaweb
tiger
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Obrazki: 1
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez Reeno » 15 kwi 2011 13:01:11

Yhy Ok to rozumiem, ze kolejnej nam nie trzeba :)
Reeno

Postprzez tiger » 15 kwi 2011 19:43:18

No chyba tak:) Ale i tak na tych stronach jest mało frotek, więc pewnie i kolejna nie miała by dużego zainteresowania.
To jest życie,nie niebo - nie musisz być idealny. Pa każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartkę i zaczynać od nowa.

Obrazekpicasaweb
tiger
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Obrazki: 1
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Powrót do HydePark