Witamy ! |
---|
|
dzwoni również na zapiętych sprzęgiełkach i przy 4 h- najsilniej przy skrętach
Jeśli gdzieś zęby są wyszczerbione, to już nic nie poradzisz poza wymianą mostu. Tak czy siak musisz go wyjąć, żeby zajrzeć do środka. Możliwe, że te opiłki to zjechana bieżnia któregoś z łożysk i stąd jest luz i dźwięk. Tylko, że nowe łożysko może kosztować tyle, co cały używany most. Zatem wracamy do punktu wyjścia, czyli rozglądania się za innym mostem.sznurka napisał(a):przy wymianie oleju w moście były wyczuwalne opiłki metalu więc stąd od razu podejrzenie na most padło
Dlatego kupiłem sobie klucz udarowy. Teraz ukręca się tylko połowaklejnus napisał(a):Jacek masz rację ale sam wiesz ze we frocie 3/4 śrub się ukreca i bez metrowej rury ani rusz.
Ja po 3 dniach walki doszedłem do tego, że klucz fajkowy oczkowy numer 28 jest w stanie chwycić nakrętkę, ale najpierw trzeba długim przecinakiem albo czymś podobnym usunąć resztki pogiętej blaszki, żeby nie przeszkadzała w nałożeniu klucza. Potem jak już most jest wyjęty jest dostęp na tyle, żeby wstawić nową blaszkę, ale najpierw ją trzeba sobie zrobić oczywiście z blachy przynajmniej 2mm a nie grubości papieru jak ta fabryczna, która po tylu latach jest przeżarta na wylot i nic nie trzyma. Wtedy nakrętka zaczyna się obracać wraz ze śrubą. Jak ktoś ma dostęp do lasera, to najlepiej wyciąć sobie kwadratową blachę z otworem pasującym do nakrętki i ją do niej przyspawać. Po wstawieniu tak zmotanej nakrętki w kieszeń w ramie problemy z odkręcaniem mostu skończą się raz na zawsze.I dojście do tych śrub jest tylko ze silnik trzeba wyciągnąć![]()
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości