Witamy !

[A] Kluczyk zapasowy

zapasowy kluczyk

Postprzez darus » 10 cze 2010 13:24:41

witam serdecznie

zakupiłem frotę z jednym kluczem w komplecie z funkcją otwierania i zamykania zdalnie.
Czy muszę jechać do opla po kod i tam zamówić kluczyk?
Proszę o wasze zdanie !
Nie zależy mi na funkcji zamykania zdalnie drzwi!! Czy mogę dorobić sobie kluczyk gdzieć " na mieście"?

pozdrawiam
darus

Re: zapasowy kluczyk

Postprzez Jarek sp3swj » 10 cze 2010 15:05:47

uuuuu

w B to raczej tylko (chyba) OPEL .. to trzeba jakoś w ECU wprogramować

a oni mają ceny że uuuu

Ciekawe czy nie taniej bedzie ci kupić ECU z dwoma kluczykami na allegro

Jak będziesz ubezpieczał AC to możesz mieć problem....

Jeżeli tylko otwieranie cie intersuje... to mi w Boschu za rozsądną kasę założyli Alarm na pilota ze sterowaniem centralnego
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: zapasowy kluczyk

Postprzez mazurkas007 » 10 cze 2010 15:47:38

z AC nie ma problemu ( ja mam w pzu ) tylko przy zawieraniu polisy trzeba zglosic ze mamy jeden kluczyk a nie dopiero jak auto zginie.

do frtoki B kluczyk to tylko w serwisie i kosztuje okolo 1000pln, pierwsze wersje frotki B mialu inny ECU i do tych jeszcze mozna dorobic ale to tylko pierwsze miesiace sprzedazy. ty masz rocznik '99 wiec mozesz miec szczescie i sie uda dorobic.

zakup nowego ECU z dwoma kluczykami nie rozwiaze problemu, kod ECU wgrany jest w sterownik silnika, wymiana samego ECU na inne spowoduje zablokowanie silnika i samego ECU, tak ze mozna sobie wielki problem zafundowac ( wiem po sobie :wink: )
była Frotka zmotka 3.2, będzie druga edycja 2.2 :)
Podróże bez granic : Polska, Niemcy, Estonia, Litwa, Łotwa, Rosja, Rumunia, Mołdawia, Finlandia, Węgry, Włochy, Austria, Czechy, Słowacja, San Marino, Szwecja, Tajlandia, Malezja - tam byliśmy na kołach.
mazurkas007
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 30
Pochwały: 6
Województwo: Podlaskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Re: Kluczyk zapasowy

Postprzez stary49 » 10 cze 2010 22:38:16

ja miałem wymieniony sterownik zamka centralnego,komputer silnika i taki wzmacniacz ? od imobilajzera pod kierownicą i oraz oczywiście stacyjkę i wszystkie zamki łącznnie ze schowkiem ,ale mam 2 kluczyki z pilotem !!
stary49

Postprzez darus » 13 cze 2010 20:07:49

witam

a w Tarnowie lub Dębicy są tacy fachowcy?
Dziękuje za pomoc
pozdro
darus

Postprzez rafal_r » 11 sty 2011 08:55:57

Witam,
Czy któryś z kolegów posiada wiedzę, jak doprogramowac druga pastylkę do IMMO? Prawdopodobnie da się to zrobić OPELSCAN'em tylko pytanie JAK i jaka pastylkę dokupić.

Pozdrawiam
Rafał
rafal_r

Postprzez JJKILLER » 12 sty 2011 01:08:39

Raaany, jakie ceny :shock:
Ja pytałem w kilku miejscach w Wawie to po pierwsze jak pokazałem kluczyk to od razu było: "Paaanie, to nie jest kluczyk od Opla, to ktoś sobie dorabiał stacyjkę i to nie jest od żadnej marki" na moje stwierdzenie że to jest od Opla Frontery to " :roll: Hmmm, pomyślmy i poszukajmy w katalogach, Ooooo :oops: faktycznie to jest od Opla :oops: "
Z tym że u mnie nie ma immo (które może nawalić) ani firmowego centrala, ani alarmu (central z funkcją odcinania zapłony i alarmem zanabyłem na allegro za 80zł, w tym dwa metalowe piloty) i kluczyk do mojej kosztował 15zł (słownie - piętnaście) Zobaczcie ile kasy zostało w piterku :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Postprzez drama » 24 sty 2011 12:47:31

Odświeżam temat. Mam namiary na gościa w Krakowie co dorabia kluczyki do zamka z drzwi, bo w normalnym punkcie nie mogli mi dorobić kluczyka tzn. otwierał drzwi ale nie działała stacyjka, koszt łacznie z wyjęciem zamka z drzwi za 2 kluczyki 30 zl. Oczywiście kluczyki bez immo. Może się komuś przyda :D
drama

Postprzez kasalka » 24 sty 2011 13:19:57

To daj namiary.
pier...e konwenanse
Pozdrawiam Łukasz
kasalka
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Obrazki: 18
Pochwały: 2
Województwo: Świętokrzyskie

Postprzez jrzeuski » 24 sty 2011 14:22:09

drama napisał(a):Odświeżam temat. Mam namiary na gościa w Krakowie co dorabia kluczyki do zamka z drzwi, bo w normalnym punkcie nie mogli mi dorobić kluczyka tzn. otwierał drzwi ale nie działała stacyjka, koszt łacznie z wyjęciem zamka z drzwi za 2 kluczyki 30 zl. Oczywiście kluczyki bez immo. Może się komuś przyda :D

Zamek się otworzy, ale samochodu nie odpalisz, bo do tego trzeba mieć kluczyk z funkcją odkodowania immobilizera (z grubym uchwytem a nie cienkim). Taki kluczyk już nie kosztuje 15zł tylko kilka razy więcej, więc lepiej wyłączyć immo, bo czy ktoś kradnie stare Frotki? ;-)
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez brum » 24 sty 2011 16:39:21

Kluczyk z immo 100zł-150zł, wyłączenie immo ponad 200zł
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie

Postprzez drama » 26 sty 2011 12:35:29

kluczyk mam dorobiony za 15 zł a immo mam w osobnej pastylce. Oba dorobione kluczyki działają :D inaczej bym nie jeździł. Punkt znajduje się na al. 29 listopada kawałek za hotelem a to jest nr.124150217
drama

Poprzednia strona

Powrót do Nadwozie, rama